کد خبر 220852
۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷

جشنواره تئاتر فجر کشور با حضور ۱۲ استان در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

جشنواره تئاتر فجر کشور با حضور ۱۲ استان در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

 مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره تئاتر فجر کشور برای اولین بار با حضور ۱۲ استان در آذرماه و در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی به میزبانی خراسان جنوبی برگزار می‌شود.

به گزارش گروه استان های حیات؛ کاظم نظری شامگاه یکشنبه ۱۶ مهر در جلسه هماهنگی جشنواره تئاتر منطقه‌ای کشور اظهار کرد: جشنواره تئاتر منطقه‌ای فجر به عنوان یک فعالیت فرهنگی در خراسان جنوبی برنامه ریزی شده است. 

 وی با بیان اینکه تئاتر بار آموزشی داشته و انسان ساز است، افزود: تمام دستگاه‌های اجرایی در اجرای این جشنواره کشوری به فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کنند تا خاطره‌ای ماندگار در ذهن هنرمندان باقی بماند. در این جشنواره نمایندگان هنری ۱۲ استان به خراسان جنوبی خواهند آمد که تجربه شیرینی می‌تواند در این جشنواره رقم بخورد.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تئاتر در کنار تلویزیون و سینما تأثیرات زیاد فرهنگی بر جامعه می‌گذارد، افزود: در آذرماه جشنواره تئاتر منطقه‌ای فجر کشور در  دو بخش صحنه‌ای و خیابانی به میزبانی خراسان جنوبی برگزار می‌شود که ۳۵۰ نفر در این رویداد هنری شرکت کننده خواهند داشت.

نظری با بیان اینکه ۱۲ استان کشور در جشنواره تئاتر مهمان استان خراسان جنوبی هستند که یافته‌ها و امتیازات و تبادل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خواهد داشت، افزود:  هر دستگاهی می‌تواند برای هم افزایی از این ظرفیت استفاده کند. 

وی با اشاره به بروز نشاط اجتماعی ناشی از برگزاری چنین جشنواره‌هایی، تصریح کرد: انتقال فرهنگ در این جشنواره های هنری مهمترین رویکردی است که باید شرایط آن را فراهم کرد. استعدادهای خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد که نبود هنرستان هنری موجب مهاجرت آنها می شود لذا راه اندازی هنرستان هنر در استان از نیازهای ضروری است.

اقدامات فرهنگی هدفمند؛ بهترین راهکار برای مدیریت سمپاشی‌های دشمن

محمدرضا طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: دشمن به دنبال ترویج فرهنگ مبتذل است و بهترین راهکار برای مدیریت این سمپاشی ها، اقدامات فرهنگی هدفمند و هوشمند است. خراسان جنوبی استان وسیعی است که پراکندگی جمعیتی بالای آن، هزینه خدمات رسانی را بالا برده و از طرفی هم منابع مالی و انسانی ما محدود است. 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ زیرساخت‌ها ضعیف است اما از بعد فرهنگی، استانی انقلابی، ارزشی و ولایی است، افزود: باستناد ارزیابی های کشوری، استان ما در مناسبت های ملی و مذهبی همیشه رتبه اول و یا دوم را دارد و مشارکت و حضور مردم در صحنه های سیاسی و انتخابات هم همواره هوشمندانه و با درصد بالایی است. 

به گفته وی؛ کشورهای استعماری، استکباری و صهیونیستی همه علیه ما در حال کار هستند و از طرفی هم دشمن در جنگ ترکیبی به دنبال ترویج فرهنگ مبتذل است که بهترین راهکار برای مدیریت سم پاشی ها،  اقدامات فرهنگی هدفمند و هوشمند است. 

معاون سیاسی استاندار با بیان اینکه سال گذشته هفته فرهنگی را برای استان تعریف کرده و در این راستا برنامه های متنوعی را با کمک فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرایی کردیم، گفت: یکی از دلایلی که استان زیاد درگیر اغتشاشات نبود همین برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های هفته فرهنگی بود و اینکه در حوزه نشاط اجتماعی اغناسازی را در دستور کار داشتیم. 

طالبی گفت: جشنواره شهدای هنرمند استان خراسان جنوبی،  جشنواره تئاتر فجر کشور و  هفته فرهنگی استان سبب تزریق امید و نشاط خواهد شد و در کنار آن فریضه جهاد تبیین را هم در دستور کار خواهیم داشت. 

وی با بیان اینکه سال گذشته جشن‌های متنوعی برای نشاط اجتماعی برگزار شد اما اعتبارات ما محدود است و برنامه های کلان فرهنگی نیازمند اعتبارات است، خاطرنشان کرد: در سفر دوم ریاست جمهوری درخواست اعتبارات فرهنگی برای کاهش آسیب های اجتماعی دادیم که ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار فرهنگی تنها برای پروژه های عمرانی نیمه تمام در نظر گرفته شد. 

به گفته وی؛ بنا به قول مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص صدور مجوز تأسیس هنرستان هنرهای زیبای پسران در خراسان جنوبی، زمینه کار و مکان برای برپایی این هنرستان تأمین می شود و امیدواریم مجوز این هنرستان به زودی صادر شود.

محمد حسین اسماعیلی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: در راستای سیاست های عدالت محور طرح آموزش هنر، برای ۷۲ هزار نفر در ۳۱۶ نقطه شهری و روستایی محروم آموزش‌های مختلف برگزار شد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با شعار مردمی و عدالت محوری به صورت جهادی پای کار آمده است، افزود: عدالت فرهنگی شعار ما نیست بلکه کارنامه ماست، در حوزه فرهنگ اتفاقات بی نظیری افتاده که در سال های آینده نتایج آن را شاهد خواهیم بود. 

اسماعیلی با بیان اینکه ایجاد شور، نشاط و افزایش تاب آوری مردم در اثر اقدامات فرهنگی اتفاق می افتاد، افزود: جشنواره تئاتر منطقه ای در خراسان جنوبی هم اثرات ارزشمندی خواهد داشت که سبب نشاط خواهد شد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بحث هنرستان هنرهای زیبا هم دفتر برنامه ریزی در دو سطح آموزش فرهنگی و هنری و آکادمیک و رسمی فعالیت دارد. در دو سال گذشته ۱۷ هنرستان هنرهای زیبا را تأسیس کردیم و دو هزار نفر به جمعیت هنرجوهای ما اضافه شده که در پنج رشته هنری آموزش می بینند. 

به گفته وی؛ در هنرستان هنرهای زیبای استان خراسان جنوبی اتفاقات خوبی افتاده و شش نفر رتبه زیر هزار کنکور را کسب کرده‌اند و ما نیز ۴۵۰ میلیون تومان را در شش ماهه اول به این هنرستان اختصاص دادیم.

وی با بیان اینکه در شش ماهه دوم کمک‌ها ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: باید کمک کنیم هنرستان هنرهای زیبای پسران هم در استان راه اندازی شود، این مهم مشکل مکان دارد که دستگاه ها باید این مکان را تأمین کنند چراکه مجوز گرفتیم تا در هر استان دو هنرستان راه اندازی کنیم. 

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای حمایت از راه اندازی این هنرستان علاوه بر کمک‌های وزارتخانه، دستگاه‌ها از جمله سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم باید همراهی کند تا دغدغه‌ای نداشته باشیم. در راستای سیاست های عدالت محور دولت، طرح آموزش هنر برای ۷۲ هزار نفر در ۳۱۶ نقطه شهری و روستایی و عشایری اجرا شد.

اسماعیلی با ذکر این نکته که ۳ هزار و ۵۳۰ نفر در این طرح شرکت کردند، اظهار کرد: تاکنون ۲۵۰ میلیون تومان در این زمینه هزینه شده و فاز دوم طرح هم به زودی راه اندازی خواهد شد. زیرکوه، شهر نمونه کشوری در برگزاری این طرح انتخاب شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha