کد خبر 219628
۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۳

در نشست خبری «دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان» مطرح شد؛

ضرورت توجه داستان‌نویسان به فرقه‌های ضاله

ضرورت توجه داستان‌نویسان به فرقه‌های ضاله

دبیر دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان گفت: هدف ما از انتشار فراخوان جایزه این بود که داستان‌نویسان را به نوشتن درباره موضوع شهادت این شهید و فرقه‌های ضاله ترغیب کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر «دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان» شنبه(هشتم مهرماه ۱۴۰۲) با حضور پدر و مادر شهید حدادیان و مهری غلام‌پور دبیر این جایزه در سرای کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان؛ نذر فرهنگی است
در ابتدای این نشست، مهری غلام‌پور با بیان اینکه جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان سال ۱۴۰۰ در موضوعات مرتبط با شهادت این شهید پایه‌گذاری شده است، بیان کرد: هدف ما از انتشار فراخوان جایزه این بود که داستان‌نویسان را به نوشتن درباره موضوع شهادت این شهید و فرقه‌های ضاله ترغیب کنیم. در دومین دوره این جایزه موضوع خرافات در اسلام را به سایر موضوعات اضافه کردیم و در ادبیات داستانی به این موضوعات بسیار کم پرداخته شده است.

وی انگیزه اصلی برگزاری این ایده را نذر فرهنگی خانواده شهید محمدحسین حدادیان دانست و توضیح داد: تنها متولی برگزاری این جایزه پدر و مادر شهید محمدحسین حدادیان هستند. این جایزه مستقل و بدون حمایت هیچ حزب و ارگانی برگزار می‌شود و کوچک‌ترین حمایت از هیچ ارگانی دریافت نکرده است. ۳۰۰ اثر به نخستین دوره این جایزه ارسال شد که از نظر خسرو باباخانی به عنوان سرداور این جایزه، ارسال این تعداد از آثار با توجه به ناشناخته بودن شهید حدادیان قابل پیشبینی نبود. از بین آثار ارسالی ۲۲ اثر انتخاب و در قالب یک کتاب از سوی انتشارات به نشر منتشر می‌شود.

غلام‌پور عنوان کرد: دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان در سه موضوع «شهادت در گلستان هفتم»، «فرقه‌های ضاله» و «خرافات در اسلام» برگزار می‌شود. آخرین فرصت ارسال اثر به این جایزه اول اسفند ماه مصادف با سالروز شهادت این شهید است. علاقه‌مندان محدودیتی در ارسال اثر ندارند و می‌توانند آثار خود را با محوریت هر سه موضوع ارسال کنند.

دبیر دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان در پایان سخنان خود با بیان اینکه از قالب ادبیات برای پرداختن به شهید استفاده کردیم چون ادبیات ماندگارتر است، گفت: وقتی شهیدی مانند شهید حدادیان جریان‌ساز می‌شود باید کاری برای او انجام دهیم که ماندگارتر شود و ما از این طریق دنبال اهداف بلند مدت‌تر بودیم. خانواده این شهید بنیانگذار یک نذر فرهنگی در جامعه هستند. برای نفر اول جشنواره ۱۲ میلیون تومان، نفر دوم هشت میلیون تومان و نفر سوم پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده است و از ۱۰ اثر برتر تقدیر و ۲۰ داستان برتر نیز در قالب کتاب منتشر می‌شود.

محمدحسین حدادیان؛ شهید «نور»
در ادامه، پدر شهید محمدحسین حدادیان درباره این شهید توضیحاتی ارائه و بیان کرد: شهید محمدحسین حدادیان متولد سال ۱۳۷۴ یک دانشجو و از بسیجیان قرارگاه ثارالله بود. او در سن ۲۰ سالگی عازم سوریه شد و مدتی در آنجا حضور داشت و در تاریخ اول اسفند ۱۳۹۶ در خیابان پاسداران از سوی فرقه ضاله صوفیه به شهادت رسید. ۱۲روز که از خاکسپاری شهید محمدحسین حدادیان گذشت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با حضور در منزل ما سه بار از این شهید به عنوان «نور» یاد کردند.

او در ادامه به نحوه شهادت شهید محمدحسین حدادیان اشاره و بیان کرد: توقع داشتیم شهادت او بتواند نویسندگان را وادار کند تا درباره فرقه‌های ضاله مطلب بنویسند. جوانان دانشجو و حوزه‌های علمیه می‌خواهند درباره این فرقه‌ها اطلاعات بیشتری داشته باشند. بنابراین من و مادر شهید تصمیم گرفتیم این جایزه را برگزار کنیم. در نخستین دوره این جایزه، حدود ۳۰۰ اثر به دست ما رسید و طی دو مرحله داوری شدند. آثار برگزیده این دوره در قالب یک کتاب به زودی منتشر می‌شود.

وی افزود: دقایق اولیه شهادت محمدحسین، جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ و بعضا ۹۰ هم حضور داشتند. درست است که جوانان ما با شهید و فرهنگ شهادت ارتباط برقرار می‌کنند اما درباره فرقه‌های نوظهور اطلاعات کامل، شفاف و داستان‌گونه ندارند. ما در این زمینه خلاء احساس کردیم. بنابراین این جایزه را تدارک دیدیم تا هم یاد بگیریم و هم یاد بدهیم و جوانان را به سمت داستان‌نویسی درباره این موضوعات سوق دهیم. این دومین دوره جایزه شهید حدادیان است و در دوره‌های بعدی تلاش می‌کنیم وجه بین‌المللی نیز به آن اضافه کنیم.

پسرم شهید شد تا حافظ مرزهای اعتقادی ما باشد
در ادامه این آیین فاطمه تاجیک؛ مادر شهید محمدحسین حدادیان در توصیف این شهید بیان کرد: محمدحسین حدادیان جوان ۲۲ ساله، ولایت‌مدار، مومن و انقلابی بود که در طول زندگی به حضرت زهرا(س) ارادت داشت. او عازم سوریه می‌شود و من به عنوان یک مادر با شناختی که از روحیات و صفات او داشتم انتظار داشتم او را با شهادت به من بازگردانند. اما چه اتفاقی می‌افتد که او در سوریه شهید نمی‌شود؟ بعد از مدتی به پاسخ این سوال رسیدم. او در قلب تهران به دست فرقه ضاله شهید می‌شود تا حافظ مرزهای اعتقادی ما باشد و در این زمینه روشنگری کند و با شهادتش پرچم‌دار باشد.

وی در پایان گفت: شهید حدادیان در زمان حیات، کمتر درباره شهادت خودش صحبت می‌کرد و خودش را لایق شهادت نمی‌دانست اما گاها این جمله از ایشان شنیده می‌شد که شهادت خوب است اما اینگونه نباشد که یک تیر بخوری و ماجرا تمام شود. بلکه شهادت باید جریان‌سازی و انقلاب کند. من این جایزه را در راستای این حرف شهید می‌دانم. امیدوارم این شهادت تبیین‌گر و روشن‌گر باشد و این امر با هدایت خود شهید حدادیان صورت گرفته است.

در پایان این آیین با حضور علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از پوستر «دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان» رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha