کد خبر 217115
۲۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲

دیدار معاون میراث‌فرهنگی با رئیس مرکز میراث جهانی یونسکو در ریاض

دیدار معاون میراث‌فرهنگی با رئیس مرکز میراث جهانی یونسکو در ریاض

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با «لازار آسومو» رئیس مرکز میراث جهانی یونسکو در ریاض دیدار کرد.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ علی دارابی که به منظور شرکت در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در ریاض عربستان سعودی حضور دارد با «لازار آسومو»، رئیس مرکز میراث جهانی یونسکو دیدار کرد.

قایم مقام وزیر میراث فرهنگی در این دیدار با تأکید بر اهمیت پرونده‌های پیشنهادی ایران که در دستور کار کمیته میراث جهانی قرار دارد، از همکاری ‌و مساعدت مرکز میراث جهانی برای هماهنگی و امور اجرایی کنوانسیون حفاظت از میراث جهانی تشکر کرد.

دارابی همچنین به مشکلات پیش آمده برای صدور ویزای برخی از اعضای هیأت ایرانی که مقرر بود در اجلاس ریاض شرکت داشته باشند، اشاره و تصریح کرد: ضرورت دارد چنین موضوعی با اهتمام و رایزنی مرکز میراث جهانی مرتفع شود

آسومو هم در این دیدار بر اهمیت و جایگاه ایران در میراث جهانی تاکید کرد و ضمن اشاره به برخی از آثار شاخص ثبت‌شده جهانی ایران، قول مساعد داد در آینده نزدیک سفری به ایران داشته باشد.

رئیس مرکز میراث جهانی یونسکو در خصوص مشکل صدور ویزای برخی از اعضای هیات ایران، گفت: چنین مشکلی برای دیگر کشورها هم پیش آمده است و در حال رایزنی با دولت عربستان برای رفع هر چه سریع‌تر این مشکل هستیم.

مرکز میراث جهانی در پاریس، مقر اصلی یونسکو مستقر بوده و کلیه امور اجرایی کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی جهان را عهده‌دار است.

دعوت از عربستان برای پیوستن به پرونده ثبت جهانی ضیافت افطار 

دارابی همچنین در ریاض با راکان الطوق، دستیار ویژه وزیر فرهنگ عربستان سعودی و احمد بن عبدالعزیز البلیهد، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در عربستان دیدار و گفتگو کرد. 

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این دیدار با اشاره به پرونده پیشنهادی ایران برای ثبت جهانی میراث ناملموس ضیافت افطاری، از عربستان سعودی برای پیوستن به پرونده پیشنهادی ایران برای ثبت ناملموس ضیافت افطاری دعوت کرد.

دارابی در این دیدار بر آمادگی ایران برای گسترش فعالیت‌های مشترک فرهنگی، توسعه گردشگری، انجام اقدامات مشترک در حوزه میراث فرهنگی از قبیل تهیه پرونده‌های مشترک ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس تاکید کرد.

دارابی اظهارداشت: ضیاف افطار، میراث بسیار ارزشمند و مشترک میان همه مسلمانان است که سنتی حسنه از پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد (ص)  است که برای ما مسلمانان به یادگار مانده است.
راکان الطوق نیز بر اهمیت توسعه روابط فرهنگی و گردشگری میان ایران و عربستان تاکید و گفت: زمینه‌های مشترک فراوانی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و عربستان وجود دارد و پاسداری از میراث ناملموس مشترک مسلمانان از جمله ضیافت افطاری از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین الطوق در این دیدار ضمن تقدیم احترامات کشور عربستان سعودی به ایران و خیر مقدم برای حضور در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، از ایران برای حضور در نمایشگاه بین المللی گردشگری ٢٠٢٥، که در جده عربستان برگزار خواهد شد، دعوت به عمل آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha