کد خبر 213937
۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲

«مرغان ابراهیم» روایت 11 نویسنده از پیاده‌روی اربعین سال 1401 منتشر شد

«مرغان ابراهیم» روایت 11 نویسنده از پیاده‌روی اربعین سال 1401 منتشر شد

کتاب «مرغان ابراهیم؛ روایت‌هایی از پیاده‌روی اربعین» توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ از نظر شدت و عظمت رویداد جانسوز عاشورا می‌توان تاریخ اسلام را به قبل و بعد از آن تقسیم‌بندی کرد. رویدادی که سرخی خط شیعه را بیش از پیش عیان ساخت و مشخص کرد که شیعه راهش با مؤلفه‌هایی چون «آزادگی» و «جانبازی» گره خورده است. شیعه هدفش احیای سنت رسول‌الله است و این جز با بذل جان میسر نمی‌شود.

آنچه عاشورا را از خطر فراموشی نجات داد، علمداری راویان و روایت بود. دستگاه تبلیغی و رسانه‌ای اموی تلاش بسیاری به خرج داد تا قیام انقلابی حضرت سیدالشهدا(ع) برای اصلاح دین جدش در نطفه خفه شود و هیچ تاریخی از آن باقی نماند. آن‌ها کار خود را تمام و کمال انجام دادند، اما از یک نکته غافل بودند: خون حسین (ع) به تعداد روایت‌هایش در تاریخ ماندگار خواهد شد. 

نخستین روایت‌ها، خطبه‌های غرّای حضرت سیدالساجدین(ع) و حضرت زینب(س) بود که نقشی بسیار مهم برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان دین ایفا کرد. حرکت تبلیغی دوم روایت جابربن عبدالله انصاری بود. روایت صحابی رسول‌الله(ص) از زیارت کاروان اسرا، که از شام به سوی مدینه می‌رفتند، جزو اولین طلیعه‌های این آیین درخشنده بود. مورخان روایت کرده‌اند که هم در این روز سر مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) به پیکر ملحق شد. 

خانه کتاب و ادبیات ایران برای عمل به وظیفه ملی و شرعی خود در جهت پاسداشت زیارت اربعین کتاب «مرغان ابراهیم؛ روایت‌هایی از پیاده‌روی اربعین» را در شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۶۸ صفحه و بهای ۷۰ هزار تومان منتشر کرد. سال گذشته (۱۴۰۱) خانه کتاب و ادبیات ایران برای گروهی از علاقه‌مندان دوره آموزشی روایت‌نویسی برای اربعین را برگزار کرد و همچنین از تعدادی از نویسندگان شاخص نیز خواست تا روایت‌های خود از پیاده‌روی اربعین را برای انتشار در اختیار این مجموعه قرار دهند. مجموع  روایت‌های به‌دست آمده از تجربه شرکت‌کنندگان در دوره آموزشی روایت‌نویسی و نویسندگان شاخص، برای گردآوری و  تصحیح در اختیار خسرو باباخانی قرار گرفت و در نهایت کتاب «مرغان ابراهیم» متولد شد.

کتاب شامل ۱۱ روایت از پیاده‌روی اربعین به قلم این نویسندگان است: اکرم گلپایگانی، ابراهیم اکبری دیزگاه، مهدی قزلی، حسام آبنوس، زهرا کاردانی، سارا شجاعی، معید داستان، خاطره شیوندی، مهدی کفاش، عباس نعمتی و مجتبی بنی‌اسدی. نگاه متفاوت هرکدام از این نویسندگان و زوایای متعددی که آنها در روایت پیاده‌روی اربعین به آن توجه کردند، دست مخاطب را برای دیدن هرآنچه بهتر پدیده باز می‌گذارد. زوایایی که با مقدمه ناشر در باب نقل قول‌های تاریخی تشرف به بارگاه ائمه اطهار(ع) با پای پیاده، تکمیل می‌شود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha