کد خبر 213875
۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴

هاشمی: یکی از رسالت‌های ما گسترش ورزش همگانی است

هاشمی: یکی از رسالت‌های ما گسترش ورزش همگانی است

سرپرست وزارت ورزش و جوانان گفت: همه ورزش، ورزش قهرمانی نیست و یکی از رسالت‌های ما گسترش ورزش همگانی است.

به گزارش گروه ورزشی حیات؛ کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان در خصوص تغییرات وزارت ورزش اظهار داشت: در ابتدا از سجادی تشکر می‌کنم که 2 سال تلاش‌های زیادی را در عرصه ورزش انجام داد. من در حال حاضر هم دو سه روز یکبار با او تماس می‌گیرم و در خصوص ورزش کشور با او صحبت می‌کنم اما سیاست ورزش کشور ما روی ریل قانونی است که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است و وزارت ورزش اگر بتواند در چارچوب آن قوانین قدم بردارد می‌تواند مؤثر باشد و اتفاقات خوبی را در ورزش کشور رقم بزند.در ادامه هم گام دوم انقلاب است که طبق بیانات مقام معظم رهبری وجود دارد که باید آنها هم مورد توجه قرار بگیرد.تمام قوانین وزارت ورزش و جوانان طبق قوانین و اسناد بالادستی که در کشور تنظیم شده است پیش می‌رود و در وزارت ورزش هم در حال حاضر معاونانم در کنار من هستند تا بتوانیم به این قوانین تحقق ببخشیم اما مسأله‌ای که وجود دارد استفاده از تمام ظرفیت‌های جامعه ورزش است در واقع پیشکسوتان می‌توانند کمک زیادی به ما در پیشرفت ورزش انجام دهند.ما باید به گونه‌ای عمل کنیم بیانات مقام معظم رهبری در خصوص امید و غرور ملی در جامعه رخ می‌دهد را افزایش دهیم و باید تلاش کنیم تا آن غرور ملی و شور و شعف و نشاط مردم را افزایش دهیم.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان در خصوص اینکه هیچ چیز مانند ورزش نمی‌تواند بُعد بین‌المللی داشته باشد، گفت: همه ورزش، ورزش قهرمانی نیست. یکی از رسالت‌های ما در ورزش گسترش ورزش همگانی است و این موضوع در گذشته مورد غفلت قرار گرفته است که این به من و همکارانم که در حال حاضر هستیم برنمی‌گردد این موضوع به سال‌ها قبل مربوط می‌شود. من اگر بخواهم آماری به شما بدهم، متوجه می‌شوید که وضعیت ورزش همگانی به چه شکل است شما نگاه کنید از هر سه دانش‌آموز ما در مدارس یک دانش‌آموز دچار چاقی است و این موضوع یکی از بزرگ‌ترین مشکلات خانواده‌های کشور ما است. ما می‌دانیم که به کمک آموزش و پرورش می‌توانیم ورزش همگانی را گسترش دهیم و از دل این ورزش‌های همگانی قهرمانان خودمان را برگزینیم هر چند می‌دانیم که وظیفه آموزش و پرورش ورزش قهرمانی نیست اما می‌توانند به ما کمک کنند تا بتوانیم ورزش قهرمانی را هم قوت بخشیم.

وی افزود: ببینید اگر بخواهیم موضوع ورزش را پایه‌ای حل کنیم باید از ورزش همگانی آغاز کنیم و روی سرمایه‌های ملی تمرکز کنیم. ببینید من هم می‌دانم بودجه ورزش کشور کم است ما می‌دانم که در برخی از فدراسیون‌ها عملکرد بسیار خوبی به جا مانده است اما در بعضی از فدراسیون‌ها هم نه، فدراسیون‌ها هم علاوه بر اینکه بودجه از دولت می‌گیرند باید درآمدزایی داشته باشند. قبول دارم درآمدزایی مسأله بسیار سختی است اما فدراسیون‌های ورزشی باید این موضوع را عملی کنند. در حال حاضر یک حلقه مفقودی در ورزش وجود دارد که آن هم هماهنگی در شورای عالی ورزش کشور است. شورای عالی ورزش به ریاست رئیس‌جمهور اداره می‌شود که 8 دستگاه اجرایی در آن عضو هستند، اما در حال حاضر هر ارگانی کار خود را انجام می‌دهد، آموزش و پرورش کار خود را انجام می‌دهد وزارت ورزش کار خود را انجام می‌شود و ... چطور می‌شود وزارت ورزش برای نونهالان و جوانان و حتی جوانان هم المپیاد استعدادیابی برگزار کند.

در ادامه افزود: شورای عالی ورزش تا به امروز خیلی کم تشکیل جلسه داده است اما به دنبال آن هستیم تا بتوانیم جلسات هماهنگی بیشتری را بین ارگان‌هایی که در این شورا عضو هستند برگزار کنیم و برگزاری این جلسات باعث می‌شود تا مشکلات زیادی را حل کنیم. در همین بحث المپیاد استعدادها شما نگاه کنید چند استان به صورت متمرکز و قوی حضور داشتند. ما استانی داریم که خیلی بی‌توجه است و یک استانی داریم که قهرمان المپیک دارد پس این‌ها باید با هم تفاوت داشته باشد و قرار نیست که همه استان‌هایی که تلاش می‌کنند با استان‌هایی که تلاش نمی‌کنند یکسان باشند.

وی در ادامه تصریح کرد: من یک نکته‌ای را باید بگویم که تمام کسانی که ورزش را دنبال می‌کنند بدانند که ما 31 حکم را در وزارت ورزش دنبال می‌کنیم که از این 31 حکم 8 حکم برای ورزش قهرمانی، 2 حکم برای ورزش بانوان، 2 حکم برای ورزش همگانی، 2  حکم برای حرفه‌ای و 4 حکم هم برای زیرساخت‌های ورزشی است که ما همه این احکام را دنبال می‌کنیم. من به جامعه ورزش می‌گویم که نگران برنامه‌های وزارت ورزش واقعا نباشند ما همیشه به دنبال ورزش‌های قهرمانی و حرفه‌ای نیستم و در کنار آنها به مسائلی دیگر مانند ورزش همگانی و زیرساخت‌های ورزشی هم فکر می‌کنیم. ببینید تمام جامعه ورزش ما مهم است اما هر چیزی باید جای خودش باشد. ورزش قهرمانی حرفه‌ای جای خودش، ورزش قهرمانی هم جای خودش و ورزش بانوان هم جای خودش. پس ما نباید همه موضوعات را با هم یکی کنیم وقتی امروز گفته می‌شود که ما در زیرساخت‌های ورزش بانوان مشکل داریم این به ما مربوط می‌شود که از 4500 پروژه‌ای که برای بانوان داریم باید اختصاصی‌سازی کنیم و در اختیار بانوان قرار دهیم.

هاشمی در خصوص اعتراض فدراسیون‌ها و کمک به فدراسیون‌ها گفت: ما به تمامی فدراسیون‌ها کمک یکسانی انجام دادیم و اهداف ما بر این است که برویم به سمت میزبانی از رویدادهای بین‌المللی شما نگاه کنید امروز والیبال در ارومیه میزبان والیبال قهرمانی آسیا است و شما سالن غدیر را هم که می‌بینید تمام مردم تیم ملی را تشویق می‌کنند و شوری بین مردم وجود دارد خود من هم فردا برای بازی فینال به ارومیه خواهم رفت تا در غدیر شاهد بازی فینال باشم. وزارت ورزش برای برگزاری همین مسابقات قهرمانی اسیا به فدراسیون والیبال کمک کرد وقتی ما که می‌گوییم سیاست ما این است که به فدراسیون‌ها کمک کنیم تا میزبانی بگیرند فقط یک حرف نیست و باید در این راستا کمک بکنیم.ما می‌توانیم میزبانی‌های خوبی در آسیا داشته باشیم و همین اهداف را هم در ورزش دنبال می‌کنیم.

وی در خصوص بعضی از رشته‌های ورزشی که می‌گویند بار مدال‌آوری بر دوش ما است اما توجهی به ما نمی‌شود عنوان کرد: من سال‌های سال در ورزش حضور داشتم و وقتی حرف از رشته‌های ورزشی که می‌زنیم می‌دانم که کدام رشته در المپیک حتی چقدر می‌تواند برای کاروان ایران مدال کسب کند اما ما می‌خواهیم بودجه ورزش را عدالت‌محور بین فدراسیون‌های ورزشی توزیع کنیم. عدالت‌محوری به این معنا نیست که ما به همه فدراسیون‌ها یکسان بودجه پرداخت کنیم. عدالت‌محوری آن است که تمامی شرایط و مدال‌آوری رشته‌های ورزشی را در نظر بگیریم. وقتی ما خودمان می‌دانیم که 61 درصد مدال‌آوری‌های ورزش کشور ما مربوط به کشتی می‌شود، باید به این رشته ورزشی بیشتر کمک کنیم. من در گذشته هم که رئیس کمیته ملی المپیک بودم آن زمان هم بودجه کشتی را بیشتر از همه رشته‌های ورزشی در نظر می‌گرفتم آن زمان هم به من انتقادهای زیادی می‌شد اما می‌دانستیم که ورزش کشتی مدال‌های خوبی را برای کشورمان کسب می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha