کد خبر 213789
۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵

احمدی صدر:

باید سرعت فزاینده رشد آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم

باید سرعت فزاینده رشد آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم

در قرارگاه اجتماعی شهر تهران، نهادها و دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی گرد هم آمدند و با محوریت شهرداری تهران اقدامات خود را در خصوص معضلات آسیب‌های اجتماعی با هماهنگی بهتری جلو بردند.

به گزارش گروه اجتماعی حیات، وضعیت آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران از مرز چالش و ابر چالش عبور کرده و شرایط بحرانی و اضطراری به خود گرفته است.

در چنین شرایطی بود که مدیریت شهری فعلی پس از روی کار آمدن، ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را در اولویت امور پایتخت قرار داد و اولین قرارگاهی که تشکیل شد قرارگاه اجتماعی شهر تهران بود تا به وضعیت معتادین متجاهر ماده ۱۶، متکدیان و کودکان کار و خیابان رسیدگی ویژه داشته باشد.

در قرارگاه اجتماعی شهر تهران، نهادها و دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی گرد هم آمدند و با محوریت شهرداری تهران اقدامات خود را در خصوص معضلات آسیب‌های اجتماعی با هماهنگی بهتری جلو بردند.

اگرچه اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام شد و دکتر زاکانی شهردار محترم تهران به عنوان مسئول قرارگاه، برنامه‌های ویژه‌ای را در حوزه‌های مختلف آسیب‌ها و رفع موانع پیاده کرد و شهرداری تهران در اقدامی جهادی و انقلابی حدود ۵۰۰۰ ظرفیت در کمتر از ۸ ماه در ۹ مرکز یاورشهر آماده و تحویل کلانشهر تهران داد اما عدم وجود مدیریت منسجم و یکپارچه در حوزه آسیب‌های اجتماعی این نیاز را به وجود آورد که تصمیمات مهم تری اتخاذ شود.

شهرداری تهران در نامه‌ای مهم خواستار ورود شخص رئیس محترم جمهور به حوزه آسیب‌های اجتماعی شد چرا که بحران موجود با سرعت و شتاب زیادی رو به افزایش بود و دکتر زاکانی نیز درخواست کرد مسئولیت هماهنگی بین دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شهرداری تهران واگذار شود تا با ایجاد یک مدیریت واحد، انسجام و هم افزایی بین دستگاه‌ها و نهادها بتوان سرعت فزاینده آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران را کاهش داد.

دبیر قرارگاه اجتماعی کلانشهر تهران درباره اینکه شهردار محترم تهران نماینده ویژه رییس جمهور در امور آسیب‌های اجتماعی در پایتخت شده است، می‌گوید: وقتی یک مسئله دغدغه مردم شده و برای تمام خانواده ها ایجاد نگرانی می کند، دیگر این مسئله چالش اجتماعی یا ابرچالش نیست، بلکه بحران است. اینجاست که قانون می گوید باید رییس جمهور به موضوع ورود کند. 

به گفته دکتر احمدی صدر بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی، رئیس جمهور در یک موضوع یا چند موضوع مشخص اختیارات خود را به یک نماینده تفویض می کند؛ ما در قرارگاه اجتماعی از دستگاه ها درخواست کردیم که نهایت همکاری را داشته باشند، اما دیدیم کافی نیست و پیچیدگی هایی وجود دارد. 

وی با بیان اینکه سال هاست شهرداری تهران به دنبال تحقق مدیریت یکپارچه شهری بوده گفت: یکی از دستاوردهای شهرداری تهران در دوره کنونی مدیریت شهری این بوده است که مدیریت یکپارچه شهری در حوزه آسیب‌های اجتماعی اتفاق افتاد. آقای زاکانی نماینده رئیس جمهور در حوزه کودکان کار، معتادان متجاهر، متکدیان، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی و خانواده این گروه‌هاست. قرار نیست مسئولیتی از دستگاه ها گرفته شود بلکه قرار است بر عملکرد دستگاه ها نظارت داشته و از آنها سوال کرده و ماهانه به رئیس جمهور گزارش دهد. زیرا ما می خواهیم از این طریق از رشد فزاینده آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران تاکید می‌کند: ما می‌خواهیم دولتمردان را نسبت به موضوع آسیب‌های اجتماعی در کلانشهر تهران حساس کنیم و تمام قوای شهرداری را جمع کنیم تا در حوزه آسیب‌های اجتماعی در کنار موضوعات دیگر، ورود کند.

فراموش نکنیم که مقام معظم رهبری تا چه اندازه دغدغه آسیب‌های اجتماعی را دارند و بارها در دیدار با مسئولان کشوری فرموده‌اند؛ اگر قرار باشد موضوعی کمر کشور را خم کند آن موضوع، آسیب‌های اجتماعی است و در بیانات دیگری نیز فرموده‌اند؛ باید به مساله آسیب‌های اجتماعی طوری نگاه کنیم که اگر این آسیب در داخل خانواده خود ما بود، آن جور نگاه می‌کردیم. اگر بنده یک بچه معتاد داشته باشم چه حالی دارم؟ اگر کسی در خانه یک دختر فراری از خانه داشته باشد چه حالی دارد؟ تصورش را بکنید، اگر این دختر از خانه دیگری هم فرار کرد، ما باید همان احساس را به خودمان تلقین کنیم ولو طبیعتا نداشته باشیم. ما باید به این قضیه در سطح جامعه حساس باشیم و به فکر علاج باشیم. ما در واقع اهتمام‌مان به وضعیت مردم مثل اهتمام‌مان به داخل خانواده خودمان باشد.

 آنچه مسلم است حالا که شخص رئیس محترم جمهوری پایه کار آمده و شهرداری تهران نماینده ویژه ایشان در اصل ۱۲۷ قانون اساسی شده‌اند می‌توانیم به کاهش سرعت فزاینده رشد آسیب‌های اجتماعی در کلانشهر تهران خوشبین باشیم و با هم افزایی و همدلی بین نهادها و دستگاه‌های مسئول بتوانیم اقدامات بسیار موثرتری در این امور انجام دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha