کد خبر 213336
۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

شهید ابوالقاسم کحالی بعد از رشادت‌ها و ایثارگری‌های فراوان برای انقلاب و کشورمان در 23 مهرماه سال 1373 در ایام شهادت حضرت فاطمه (س)در محور عملیاتی مهاباد توسط افراد ناشناسی به فیض شهادت نائل آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ پرداختن به زندگی شهدا و اسطوره‌های سرزمینمان و حتی جهان یکی از مواردی است که توجه افراد زیادی را جلب می‌کند، شهدا در میان همگان جایگاه ویژه ای دارند و می‌شود از منش، رفتار و زندگی این بزرگواران درس‌ها آموخت و الگو ها گرفت، در قرآن نیز به جایگاه خاص و ویژه شهدا اشاره شده است و آیات زیادی وصف شهیدان نازل شده است. 

در آیات ۱۶۹ تا ۱۷۱ سوره آل عمران آمده است: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ* فَرِحِینَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ یسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ* یسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ وَ أَنَّ اللَّهَ لا یضِیعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِینَ؛

هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. به آن چه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند و برای کسانی که از پی ایشانند و هنوز به آنان نپیوسته اند شادی می کنند که نه بیمی برایشان است و نه اندوهگین می‌شوند. بر نعمت و فضل خدا و این که خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمی گرداند، شادی می کنند.»

وقتی در کتاب آسمانیمان جایگاه ویژه شهدا را می‌بینیم خوب است که به زندگی آن‌ها نیز توجه کنیم که شهدا چگونه بودند که به این مقام عالی رسیدند؟ یکی از شهیدانی که امروز به روایت تصویری و  زندگی‌اش پرداخته‌ایم «شهید ابوالقاسم کحالی» است.

شهید ابوالقاسم کحالی در بیست و پنجم آبان ۱۳۳۴، در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. پدرش محمود و مادرش، معصومه نام داشت. وی تا پایان کارشناسی در رشته جغرافیای سیاسی و نظامی درس خواند.

این شهید گرانقدر در سال‌های پیش از انقلاب با آگاهی و بیداری به مبارزه با رژیم شاهنشاهی پرداخت و در راه اندازی مبارزات علیه شاه نقش برجسته‌ای داشت. پس از ورود حضرت امام (ره) به شهر قم به عنوان محافظ امام راحل در رکاب آن بزرگوار بود و همچنین همزمان با تشکیل سپاه پاسداران به عضویت سپاه درآمد.

شهید کحالی در سال 1360 ازدواج کرد که از او دو فرزند به نام‌های محمدباقر و محمدجواد به یادگار مانده است.

این شهید گرانقدر پس از طی کردن دوره‌های مختلف به علت مهارت و تخصص ایشان به عنوان مربی و مسؤل آموزش در زمینه تاکتیک جنگ های نامنظم و کلاسیک در دانشگاه امام حسین (ع) مشغول به خدمت شد، به طوری که تعداد زیادی از نیروهای موثر در حال خدمت کادر سپاه و رزمندگان از سراسر کشور توسط ایشان آموزش داده شده اند.

وی به علت جایگاه حساسش در امر آموزش در  زمان عملیات خود را به مناطق عملیاتی جنوب و غرب می‌رساند تا در عمل نیز شاگردان و بسیجان خود را آزموده و خود نیز کنار آن‌ها درحفظ پدافند منطقه تلاش می کرد و بعد از  انجام فعالیت میدانی  مجدداَ بر خلاف میل باطنی به دانشگاه امام حسین(ع)  بر می گشت.

این شهید بزرگوار در عملیات‌هایی همچون  بیت المقدس،  فتح المبین و .... و مناطق عملیاتی همچون سر پل ذهاب - بازی دراز- گیلانغرب و.... شرکت داشت  وبه طوری که خاطرات زیادی از رشادت‌هایش در ذهن دوستانش نقش بسته است.

وی درسال 1361 با توجه به فرمان  امام خمینی (ره) تحت عنوان قوای محمد رسول الله به همراه جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان به لبنان رفت و اقدام به آموزش نظامی و...اولین نیروهای حزب الله لبنان برای مقابله با رژیم غاصب اسرائیل کرد که در طول این سال‌ها به فیض جانبازی نائل آمد.

شهید ابوالقاسم کحالی بعد از رشادت‌ها و ایثارگری‌های فراوان برای انقلاب و کشورمان در 23 مهرماه سال 1373 در ایام شهادت حضرت فاطمه (س)در محور عملیاتی مهاباد توسط افراد ناشناسی  به فیض شهادت نائل آمد.

گفتنی است آرامگاه این شهید گرانقدر در قطعه 50 ردیف 46 شماره 7 گلزارشهدای بهشت زهرای تهران قرار دارد.

سلامی بدهیم به روح پرفتوح شهدا با قرائت زیارت نامه شهدا:

اَلسَّلامُ عَلی رَسوُلِ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی نَبِی اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِاللّهِ؛ اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ بَیْتِهِ الطّاهِرین اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَیُّهَا الشُّهَدآءُ الْمُؤْمِنُونَ؛ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ بَیْتِ الاْیمانِ وَ التَّوْحیدِ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَنْصارَ دینِ اللّهِ وَ اَنْصارَ رَسُولِهِ عَلَیْهِ وَ الِهِ السَّلامُ سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدّارِ اَشْهَدُ اَنَّ اللّهَ اخْتارَکُمْ لِدینِهِ وَ اصْطَفاکُمْ لِرَسُولِهِ؛ وَاَشْهَدُ اَنَّکُمْ قَدْ جاهَدْتُمْ فِی اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ وَ ذَبَبْتُمْ عَنْ دینِ اللّهِ وَ عَنْ نَبِیِّهِ؛ وَ جُدْتُمْ بِاَنْفُسِکُمْ دُونَهُ وَاَشْهَدُ اَنَّکُم قُتِلْتُمْ عَلی مِنْهاجِ رَسُولِ اللّهِ؛ فَجَزاکُمُ اللّهُ عَنْ نَبِیِّهِ وَعَنِ الاِْسْلامِ وَ اَهْلِهِ اَفْضَلَ الْجَزآءِ وَ عَرَّفَنا وُجُوهَکُمْ فی مَحَلِّ رِضْوانِهِ وَ مَوْضِعِ اِکْرامِهِ مَعَ النَّبِیّینَ وَ الصِّدّیقینَ وَ الشُّهَدآءِ وَ الصّالِحینَ وَ حَسُنَ اُولَّئِکَ رَفیقاً اَشْهَدُ اَنَّکُمْ حِزْبُ اللّهِ وَ اَنَّ مَنْ حارَبَکُمْ فَقَدْ حارَبَ اللّهَ وَ اَنَّکُمْ لَمِنَ الْمُقَرَّبینَ الْفائِزینَ الَّذینَ هُمْ اَحْیآءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ فَعَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ الْمَلاَّئِکَةِ و َالنّاسِ اَجْمَعینَ اَتَیْتُکُمْ یا اَهْلَ التَّوْحیدِ زائِراً وَبِحَقِّکُمْ عارِفاً وَ بِزِیارَتِکُمْ اِلَی اللّهِ مُتَقَرِّباً وَ بِما سَبَقَ مِنْ شَریفِ الاْعْمالِ وَ مَرْضِی الاْفْعالِ عالِماً فَعَلَیْکُمْ سَلامُ اللّهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ بَرَکاتُهُ وَ عَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ غَضَبُهُ وَ سَخَطُهُ اَللّهُمَّ انْفَعْنی بِزِیارَتِهِمْ وَ ثَبِّتْنی عَلی قَصْدِهِمْ وَ تَوَفَّنی عَلی ما تَوَفَّیْتَهُمْ عَلَیْهِ وَ اجْمَعْ بَیْنی وَ بَیْنَهُم فی مُسْتَقَرِّ دارِ رَحْمَتِکَ اَشْهَدُ اَنَّکُمْ لَنا فَرَطٌ وَ نَحْنُ بِکُمْ لاحِقُونَ؛

سلام بر رسول خدا سلام بر پیامبر خدا سلام بر محمد بن عبداللّه سلام بر خاندان پاکش سلام بر شما ای شهیدان با ایمان سلام بر شما ای خاندان ایمان و توحید سلام بر شما ای یاران دین

خدا و یاران رسول خدا - که بر او و آلش سلام باد - سلام بر شما بدان شکیبائی که کردید پس چه خوب است خانه سرانجام شما گواهی دهم که براستی خداوند شما را برای دین خود انتخاب فرمود و برگزیدتان برای رسول خود و گواهی دهم که شما در راه خدا جهاد کردید آن طور که باید و دفاع کردید از دین خدا و از پیغمبر خدا و جانبازی کردید در رکاب رسول خدا و گواهی دهم که شما بر همان راه رسول خدا کشته شدید پس خدای تان پاداش دهد از جانب پیامبرش و از دین اسلام و مسلمانان بهترین پاداش و بشناساند به ما صورت های شما را در جایگاه رضوان خود و موضع اکرامش همراه با پیمبران و راستگویان و شهیدان و صالحان و چه نیکو رفیقانی هستند آن ها گواهی دهم که شمائید حزب خدا و هر که با شما بجنگد مسلماً با خدا جنگ کرده و براستی شما از مقربان و رستگارانید که در پیشگاه پروردگارشان زنده اند و روزی می خورند پس لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آن که شما را کُشت آمده ام به نزد شما برای زیارت ای اهل توحید و به حق شما عارفم و بوسیله زیارت شما بسوی خدا تقرب جویم و بدان چه گذشته از اعمال شریف و کارهای پسندیده دانایم پس بر شما باد سلام خدا و رحمت و برکاتش و لعنت خدا و خشم غضبش بر آن کس که شما را کُشت خدایا سود ده مرا به زیارت شان و بر آن نیتی که آن ها داشتند مرا هم ثابت بدار و بمیرانم بر آن چه ایشان را بر آن میراندی و گرد آور میان من و ایشان در جایگاه خانه رحمتت گواهی دهم که شما بر ما سبقت گرفتید.

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

روایت تصویری زندگی شهید«ابوالقاسم کحالی»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha