کد خبر 209589
۲۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور:

تشکیل قرارگاه مرکزی مدیریت بیماری "سفیدک دروغی سیب زمینی" در اردبیل

تشکیل قرارگاه مرکزی مدیریت بیماری "سفیدک دروغی سیب زمینی" در اردبیل

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در جلسه ستاد مدیریت "سفیدک دروغی سیب زمینی" در اردبیل از تشکیل قرارگاه مبارزه با این بیماری خبر داد.

به گزارش گروه استان های حیات؛ حسین رنجبر ۲۶ تیر در جلسه ستاد مدیریت "سفیدک دروغی سیب زمینی" افزود: این قرارگاه در راستای مبارزه و کنترل بیماری "سفیدک دروغی" و کاهش خسارت به کشاورزان سیب زمینی کار در مرکز استان و سه شهرستان دیگر استان به صورت اورژانسی تشکیل شد.

وی بیان کرد: در همین راستا میز خدمت توسط همکاران جهاد کشاورزی به صورت شبانه روزی جهت خدمات دهی و مشاوره به کشاورزان عزیز دایر می شود.

رنجبر از سیب زمینی کاران درخواست کرد که از هیچ سمی به جز سموم پیشنهادی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی استفاده نکنند و در این خصوص لیست سموم و سم فروشان مجاز نیز در سایت سازمان و مراکز خدمات کشاورزی اعلام شده است.

وی بسیج تمامی امکانات و ناوگان خودرویی سایر دستگاههای استان را ضروری دانست و خواستار مساعدت  استانداری، فرمانداری‌ها ،ستاد مدیریت بحران،سپاه و سایر ارگانها در خصوص مبارزه با این بیماری شد.

وی همچنین در خصوص کنترل این بیماری در سالهای آتی از مسئولان استانی خواست که با برنامه ریزی صحیح و اصولی مِنجمله تغییر الگوی کشت در این منطقه اهتمام لازم را به عمل آورده و با اتخاذ سیاست های تشویقی مانند خرید تضمینی و حمایت های لازم از قبیل کود، سم و بذر و ... مانع از جاکاشت یا کاشت دوباره همان محصول شوند.

گفتنی است؛ استفاده از پیامک انبوه، اطلاع رسانی لازم و به موقع، خودداری از آبیاری غیر ضروری و کود ازته، استفاده از اطلاعات هواشناسی و سمپاشی به موقع مخصوصاً با سمپاش توربولایزر از جمله پیشنهادات و راهکارهای رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در این جلسه بود.

مبارزه با بیماری "سفیدک دروغی سیب زمینی" درسطح بیش از ۱۷ هزار هکتار انجام شد

نادر تقی زاده، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با اعلام این خبر افزود: مبارزه با "سفیدک دروغی سیب زمینی" کاملاً مدیریت شده است و با سعی واهتمام دست اندرکاران تولید و بهره برداران و سیب زمینی کاران پیش بینی می شود میزان خسارت این بیماری به حداقل برسد.

این مقام مسئول در خصوص مبارزه با این بیماری با استفاده از هواپیماهای سمپاش گفت: سمپاشی مزارع سیب زمینی با استفاده از هواپیماهای سمپاش توجیه کارشناسی ندارد چون مزارع سیب زمینی به صورت یکپارچه نیست و انواع دیگر محصولات زراعی در کنار این محصول کاشته شده است و امکان آسیب رساندن به دیگر محصولات زراعی نیز وجود دارد در ضمن متوسل شدن به این روش سمپاشی خطرات زیست محیطی را نیز به همراه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود افزود: لیست شرکت های مجاز فروش سم به بهره برداران اعلام شده است و سیب زمینی کاران می توانند با مراجعه به این مراکز سموم مورد نیاز خود را تهیه نمایند و به هیچ وجه سموم مورد نیاز را از مراکز غیر مجاز و یا فروشندگان دوره گرد تهیه نکنند.

تقی زاده ادامه داد: به سیب زمینی کاران توصیه می کنیم از دادن کود ازته به محصول خودداری نموده و از تکرار آبیاری مزارع خود حتی‌المقدور بپرهیزند چون آبیاری مزارع در این وضعیت بحرانی باعث افزایش رطوبت خاک وگسترش این بیماری می شود.

گفتنی است؛ سالانه بیش از ۸۰۰ هزارتن سیب زمینی در اردبیل تولید و بالغ بر ۲۰۰ هزار تن از سیب زمینی تولیدی  مازاد استان به کشورهای آذربایجان و ترکیه و ارمنستان صادر می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha