کد خبر 208925
۲۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳

مدیرکل امور مالیاتی مازندران:

رشد ۱۸درصدی دریافت اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۲

رشد ۱۸درصدی دریافت اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۲

مدیرکل امور مالیاتی مازندران به‌مناسبت هفته مالیات با بیان اینکه در سال جدید، ۳۰۲ هزار اظهارنامه اشخاص حقیقی دریافت کردیم که با رشد ۱۸درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بودیم، گفت: در بحث فرهنگ مالیات در بین مردم مشکلات داریم.

به گزارش گروه استان های حیات؛ محسن اسلامی ورکی امروز ۲۱ تیرماه در گفت‌وگویی اظهار کرد: در سال جاری پیرو شعار سال "مهار تورم و رشد تولید " یکی از عوامل اصلی وجود تورم کسری بودجه در کشور است که علتش به عدم تحقق عدالت برمی گردد.

وی افزود: در سال گذشته ۸۵درصد از درآمدهای دولت از بخش مالیات های وصلی و مالیات بر کالا از گمرکات بوده است، برای سال جاری نیز همین رقم پیش‌بینی شده است.

اسلامی تصریح کرد: در سال گذشته ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول کردیم که با رشد ۳۵ درصدی همراه بوده است، حدود ۹۲۴ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده وصول کردیم که این عوارض به‌صورت مستقیم به شهرداری، بخشداری و دهیاری‌ها پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران ادامه داد: پیش بینی وصول درآمدهای مالیاتی برای سال جاری از ۱۰هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد عمومی بودجه استان، حدود ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مجبور به درآمدهای مالیاتی است که ۹۷ درصد از بودجه استان پیش‌بینی از درآمدهای مالیاتی است که هم رقم درشتی و هم کار سختی است، تلاشها برای کاهش این میزان نتیجه‌ای نداشت.

این مسئول خاطرنشان کرد: حدود ۲۴درصد از تولید ناخالص استان از بخش کشاورزی بوده و این بخش معاف از مالیات است، حدود ۲۳ درصد نیز مربوط به بخش صنعت است و ما صنعت بزرگی در استان برای دریافت درآمدهای هنگفت مالیاتی نداریم، بخش خدماتی حدود ۵۴ درصد است که عایدی ما بیشتر از همین بخش است.

وی با اشاره به منابع مالیاتی موجود در استان، گفت: در سال گذشته وصولی ما ۱۹درصد از اشخاص حقوقی و ۴۰ درصد از شرکت‌ها بوده است، در بخش اشخاص حقیقی و اصناف جزو استان‌هایی هستیم که بیشترین مودی اشخاص حقیقی را داریم.

اسلامی با بیان اینکه به لحاظ تعداد مودیان بیشترین مودیان حقیقی جزو پنجمین استان است، خاطرنشان کرد: کل مالیات وصول شده در سال گذشته در بخش اشخاص حقیقی حدود ۱۲درصد، در بخش مالیات بر ارث ۱۳درصد بوده، ۶۱ درصد مالیات‌های مستقیم ۳۹درصد نیز تحت عنوان کالا در سطح استان مازندران وصول کردیم.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران اعلام کرد: در سال جدید، ۳۰۲ هزار اظهارنامه اشخاص حقیقی دریافت کردیم که با رشد ۱۸درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بودیم در سال گذشته هم ۲۵۷ هزار اظهارنامه دریافت کرده بودیم که نسبت به سال قبل آن که با تغییر روش مالیات‌ستانی از سنتی به پیشرفته بودیم حدود ۱۰۰ هزار مودی جدید در سطح استان شناسایی کردیم.

این مسئول ادامه داد: در سال گذشته از بخش اصناف حدود ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول کردیم، در صورتی که امسال با حدود همان ۳۰۲ هزار اظهارنامه حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با عنوان مالیات ابرازی بوده که تحت عنوان تبصره ماده ۱۰۰ به ما ارائه کردند.

وی با اعلام اینکه در سال‌های گذشته سازمان امور مالیاتی به سمت اخذ اطلاعات و داده‌هایی رفته که از  شرکت‌های خصوصی و دولتی تحت قالب ۱۶۹ در حال دریافت است، گفت: باتوجه به اینکه در سنوات گذشته بخش اعظمی از داده‌های اظهارنامه غیرواقعی بود، اما امسال با هوشمندسازی گردش مالی مودی اعلام می‌شود، مالیات تحت عنوان تبصره ۱۰۰ مشخص و اعلام می‌شود، درآمدهایی که مشمول مالیات نمی‌شود در بخش مالیات‌های عادی ثبت می‌شود.

اسلامی گفت: ۵۶درصد اظهارنامه‌ها صفر بوده است که تحت عنوان مالیات عادی یا تبصره ۱۰۰ به ما معرفی شده است، ۱۴ درصد بین صفر تا دو میلیون تومان، ۹.۷ درصد بین پنج تا ۱۰میلیون تومان، ۹.۷درصد ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان بوده و مودیانی که اظهارنامه عملکرد ۱۴۰۱ را برای سال ۱۴۰۲ به ما ارائه دادند، کسانی که مالیات بالای ۵۰ میلیون ابراز کردند کمتر از یک درصد بوده است.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران خاطرنشان کرد: اظهارنامه ۵۶درصد از مودیان اشخاص حقیقی یا کسبه ما صفر بوده است که اگر ما به مدارک دیگری نرسیم آن را قطعی کرده است، حدود ۱۴ درصد بین صفر تا دو میلیون تومان به ما ابراز کرده بودند، چیزی حدود ۷۰درصد رقم‌های زیر دو میلیون تومان داریم، ۱۰ درصد بین دو تا پنج میلیون تومان است، حدود ۱۰ درصد از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان و ۰.۶۶ درصد کسانی بودند که اظهارنامه بالای ۵۰میلیون تومان به ابراز کردند که باید رسیدگی شود.

این مسئول یادآور شد: ما در سال گذشته تمام توانمان را گذاشتیم که پیگیر اخذ مالیات از کسانی باشیم که فرار مالیاتی داشتند، در سال گذشته تحت قالب ۱۸۱، ۱۰ مودی را شناسایی کردیم که با حکم دادستانی را ورود کرده و اسناد و مدارک را دریافت کردیم، رقم فروش ۱۰مودی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است بالغ بر هزار میلیارد تومان کشف فروش و درآمد شده که حدود ۴۹درصد از درآمدهای خود را که عمدتاً اشخاص حقوقی بودند به ما ابراز نکردند.

وی همچنین با اشاره به آغاز اطلاع‌رسانی فرهنگ‌سازی مالیاتی، تاکید کرد: در بحث فرهنگی مشکل داریم، مردم ما از عدم وصول مالیات‌ها و هزینه‌کرد آن اطلاعی ندارند، ما وظیفه داریم، بخشی از اطلاع رسانی توسط جراید و صداوسیما اطلاع رسانی می‌شود، متاسفانه مردم نگاه بدبینانه‌ای به بحث مالیات‌ستانی ما را دادند، عوارض ارزش افزوده قانون اجازه نطارت به ما نمیداده است در هزینههای جاری هزینه میشود که پروژه محور نیست؛ در حالی که اگر دستگاه خودمان موارد خلاف قانون مشاهده شود گزارش خواهند خواست ولی در بحث پرداخت عوارض ارزش افزوده که به شهرداری‌ها پرداخت می‌شود قانون دست ما را بسته است، در حالی که می‌توانست در پروژه‌ها هزینه شود که می‌طلبد که همه دستگاه‌ها به این موضوع بپردازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha