کد خبر 200920
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۲

«حیات» گزارش می‌دهد؛

مصرف 7 برابری انرژی ایران نسبت به دنیا/ استانداردسازی نیروگاهها و منازل گامی مهم در بهینه‌سازی مصرف انرژی است

مصرف 7 برابری انرژی ایران نسبت به دنیا/ استانداردسازی نیروگاهها و منازل گامی مهم در بهینه‌سازی مصرف انرژی است

مصرف 7 برابری انرژی کشورمان را با گران کردن قبوض نمی‌توان جبران کرد، بلکه با بهینه‌سازی مصرف انرژی از جمله گاز در منازل  و استانداردسازی نیروگاهها، منازل و بخاری‌ها، می‌توان گامی در مسیر بهبود مصرف انرژی در کشور برداشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی حیات، چالش‌های موجود بر سر راه افزایش ظرفیت تولید انرژی، خصوصا انرژی الکتریکی و افزایش روز افزون تقاضا برای انرژی الکتریکی موجب شده است که کشورهای مختلف دنیا در پی راهکارهایی مناسب برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و مدیریت  این امر باشند. 

 در این میان با توجه به مصرف 7 برابری انرژی کشورمان در مقایسه با سایر کشورها، این افزایش مصرف را نمی‌توان با گران کردن قبوض جبران کرد، بلکه با بهینه‌سازی مصرف انرژی از جمله گاز در منازل  و استانداردسازی نیروگاهها، منازل و بخاری‌ها، می‌توان گامی در مسیر بهبود مصرف انرژی در کشور برداشت.

مصرف 7 برابری انرژی ایران نسبت به دنیا/ استانداردسازی نیروگاهها و منازل گامی مهم در بهینه‌سازی مصرف انرژی است

به گفته عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس، مصرف ۷ برابری انرژی را صرفاً با گران کردن قبوض و انداختن بار روی دوش مردم نمی‌توان جبران کرد لذا باید بتوان مصرف گاز را در منازل بهینه کرد، در واقع اگر ساختمان‌ها، نیروگاه‌ها، بخاری‌ها و صنعت ما استاندارد نباشد و سپس بخواهیم مشکل را جای دیگر ببینیم، درست نیست.

در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در صحن علنی در مورد عملکرد وزارت نفت در تعرفه‌گذاری گاز مشترکان خانگی مطابق با مفاد تکلیفی بند «ک» تبصره 15 قانون بودجه سال 1401 کل کشورمظفری عنوان کرده است که در اردیبهشت ماه سال جاری پیش‌نویسی وارد دولت شده و در آبان ماه در دستور کار قرار می ‌گیرد و آذرماه ابلاغ می‎‌شود، چه معنایی دارد؟ بنابراین باید گفت؛ تعلل دولت در ابلاغ آیین‌نامه‌های قانون بودجه بسیار است و یکی از گلایه‌های جدی که همیشه وجود دارد در رابطه با تدوین دیرهنگام آیین‌نامه‌ها است چراکه این مسئله آسیب‌های فراوانی به دنبال دارد مانند اجرای دیرهنگام قانون تعرفه گذاری گاز خانگی که سبب شد مردم در زمستان با شوک قیمتی مواجه شوند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصرف 7 برابری نسبت به متوسط دنیا در کشوری که برپایه انرژی اداره می شود، فاجعه است، گفته است که مصرف 7 برابری انرژی را صرفاً با گران کردن قبوض و انداختن بار روی دوش مردم نمی توان جبران کرد لذا باید بتوان مصرف گاز را در منازل بهینه کرد، درواقع اگر ساختمان‌ها، نیروگاه‌ها، بخاری‌ها و صنعت ما استاندارد نباشد و سپس بخواهیم مشکل را جای دیگر ببینیم، درست نیست.

علیرغم اینکه یکی از بزرگترین چالش‌های کشورمان در زمستان تامین گاز و در تابستان تامین برق است  لازم به در نظر می رسد که  انسجام و یک دستی  لازم در میان مسئولان و وزرای دولتی جهت حل این مشکل شکل گیرد تا شاهد رفع مشکلات متعدد در این خصوص باشیم.

در پایان از آنجایی که هدف از قانون تعرفه‌گذاری گاز خانگی صرفا جریمه کردن مردم و کسب درآمد نیست، فرهنگسازی و تشویق مردم به مصرف کمترمی تواند عامل و زمینه ساز مدیریت مصرف انرژی در کشور باشد.

گزارش: معصومه غفاری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha