کد خبر 166877
۲۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۷

با افزایش صادرات به رکورد سه ساله؛

درآمد نفتی روسیه بهبود پیدا کرد

درآمد نفتی روسیه بهبود پیدا کرد

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه در مارس با افزایش صادرات سوخت، به بالاترین حد از آوریل سال 2020 رسید و یک میلیارد دلار درآمد نفتی بیشتری در مقایسه با فوریه، برای پوتین به ارمغان آورد.

به گزارش گروه اقتصادی حیات، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش بازار نفت اعلام کرد صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه به میزان 600 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 8.1 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین سطح صادرات نفت از سوی روسیه در سه سال گذشته است.

عمده رشد حجم صادرات، از افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی بود. این صادرات به سطحی بهبود یافت که پیش از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال 2022 مشاهده شده بود.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، صادرات سوخت روسیه به میزان 450 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد و به 3.1 میلیون بشکه در روز رسید.

برآورد می‌شود درآمد حاصل از صادرات نفت به میزان یک میلیارد دلار در مقایسه با سطح فوریه بهبود پیدا کرده و در مارس، به 12.7 میلیارد دلار رسید. با این حال، این درآمد همچنان به دلیل قیمت‌های بین المللی پایین‌تر و تخفیف‌های بالایی که نفت روسیه نسبت به شاخص‌های بازار بین‌المللی دارد، حدود 43 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

روسیه اعلام کرده است تولید نفت خود را تا پایان امسال، 500 هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد. هفته گذشته روسیه مدعی شد تولید خود را در مارس، به میزان700 هزار بشکه در روز کاهش داده است.

شرکت‌های رصد نفتکش و تحلیلگران اعلام کردند به نظر می‌رسد روسیه موفق شده بخش زیادی از صادرات نفت و سوخت خود را از اتحادیه اروپا، به بازارهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین تغییر دهد.

عمده نفت روسیه اکنون به چین و هند می‌رود، در حالی که آفریقا و آمریکای لاتین هم به بازارهای بزرگ برای صادرات بنزین و دیزل روسیه، تبدیل شده اند.

گیبسون شیپ بروکرز یک ماه پس از آغاز اجرای تحریم اتحادیه اروپا علیه واردات سوخت روسیه در پنجم فوریه در گزارشی نوشته بود: تاکنون آمار رصد نفتکش‌ها نشان می‌دهد روسیه در یافتن بازارهای دیگری به جای اروپا برای سوخت‌های خود نسبتا موفق بوده است. با این حال، مسکو مجبور شده است محموله‌های سوخت خود را به بازارهای دوردستی ارسال کند تا حجم صادرات خود را حفظ کند. البته این امر، تا حد زیادی به استراتژی صادرات روسیه و توانایی حفظ فعالیت پالایشگاهی و تمایل دولت‌های غربی برای اجازه دادن به تغییر برند فرآورده‌های نفتی روسیه و صادرات مجدد آنها به بازارهای دیگر بستگی دارد.

برچسب‌ها