کد خبر 165304
۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۲

دعای روز ششم ماه رمضان

دعای روز ششم ماه رمضان

در پیام روز ششم ماه مبارک رمضان به اثرات نافرمانی از خداوند اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ رمضان نام یکى از ماه‏‌هاى قمرى و تنها ماه قمرى است که نامش در قرآن آمده است و یکى از چهار ماهى است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است؛ مگر اینکه جنبه دفاع داشته باشد. در این ماه کتاب‏ هاى آسمانى قرآن‏ کریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است.

پیامبر اکرم (ص) درباره ماه رمضان فرمودند: «شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَز َّوَ جَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ يُضاعِفُ اللّه‏ فيهِ الحَسَناتِ وَ يَمحو فيهِ السَّيِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ؛ ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‌‏افزايد و گناهان را پاك می‌كند و آن ماه بركت است».

منبع: (بحار الانوار(ط-بیروت) ج93 ، ص340 - فضایل الاشهر الثلاثه ص95 )

در این ماه برای هر روز آن ادعیه روزانه ذکر شده است که می توانید به همراه تفسیر آن در ذیل مشاهده کنید.

دعای روز ششم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللّٰهُمَّ لَاتَخْذُلْنِی فِیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ، وَلَا تَضْرِبْنِی بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ، وَزَحْزِحْنِی فِیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ، بِمَنِّکَ وَأَیادِیکَ یَا مُنْتَهیٰ رَغْبَةِ الرَّاغِبِینَ.»

«خدایا، مرا در این ماه در معرض نافرمانی‌ات وامگذار و با تازیانه‌های انتقامت عذابم مکن و از انگیزه‌های خشمت دورم بدار، به مهرورزی و عطاهایت، ای نهایت شوق مشتاقان.»

پیام روز ششم ماه رمضان: (اثرات نافرمانی از خداوندمتعال) 

در ششمین روز از ماه مبارک رمضان، رسول خدا سه خواسته را به محضر پروردگار عرض می‌کند: «اَللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِکَ» پروردگارا! در این روز به خاطر تعرضِ من و انجام‌دادن‌های من نسبت به نافرمانی‌های خودت من را رسوا مگردان و در این روز مورد رسوایی قرار نگیریم. نافرمانیِ شما را زیاد کرده‌ایم.

شاید بعضی از عزیزان بگویند: مگر پیامبر هم معصیت خدا را می‌کرده که این‌چنین سخن می‌گوید؟ اگر پیامبر نعوذبالله معصیت می‌کرده، چرا می‌گویید پیامبر معصوم است؟ و معصوم، یعنی کسی که نه گناه می‌کند و نه فکرِ گناه به ذهنِ او خطور می‌کند؟

این‌ها، آموزشِ به غیر است. یعنی این دعاها، دعاهایی است که رسول خدا می‌آموزد به بشریت که با معبود و آفریدگار خودتان وقتی می‌خواهید صحبت کنید، این‌گونه سخن بگویید و این یک نوع آموزش است. دعای کمیل، آموزشی است برای بشریت؛ در نحوه‌ی دعا کردن.

حضرت عرض می‌کند پروردگارا، ما را به خاطر آن گناهانی که از ما سر زده و نافرمانی‌ها، رسوا مگردان.

«ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ» پروردگارا، با آن تازیانه‌های انتقام‌کشیدنت، من را مورد مؤاخذه قرار نده.

«وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ» پروردگارا، در این روز، از آن کارها و چیزهایی که موجب خشم شما می‌شود و خشم شما را فراهم می‌کند، دور نگه دارد. هر کاری که خشم شما را برمی‌انگیزد، من از آن فاصله بگیرم.

«بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ» این را هم از کَرَمِ شما و بخشش و جود شما تقاضا می‌کنم که ای منتهی آرزوی آرزومندان.

چه کارهایی سبب می‌شود که سخط خدا، غضب خدا، بلا بر ما نازل می‌شود؟ در یک جمله‌ای امام سجاد می‌فرماید گناهانی که سبب می‌شود بلا را بر انسان نازل می‌کند، چهار گناه است:وَ الذُّنُوبُ الَّتِی تُنْزِلُ الْبَلَاءَ تَرْکُ إِغَاثَةِ الْمَلْهُوفِ.

که ما در دعای کمیل هم، شب‌های جمعه عرض می‌کنیم: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تُنْزِلُ الْبَلاَءَ» چه کارهایی بلا نازل می‌کند.

1-حضرت می‌فرماید: «تَرْکُ إِغَاثَةِ الْمَلْهُوفِ» اگر کسی، به فریادِ مبتلایان نرسد. کاری از دستمان بربیاید و نکنیم. بتوانیم گرهی را باز کنیم و آن گره را باز نکنیم. این، سبب می‌شود که ما خودمان درگیر می‌شویم. بی‌تفاوتی نسبت به دیگران، به خودِ ما آسیب می‌زند.

2-«وَ تَرْکُ مُعَاوَنَةِ الْمَظْلُومِ». مظلوم و ستمدیده را یاری‌نکردن. عزیزان در زندگی اگر جایی دیدید مظلومی نیاز به یاری دارد، در حد امکانات و توان‌تان باید او را کمک کنید. کمک نکردید، خود، درگیر بلا خواهید شد.

3-«وَ تَضْیِیعُ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ». کسانی که امربه‌معروف را ضایع می‌کنند. یعنی جایی که باید حرف بزنند و از خدا و دین دفاع کنند، سکوت می‌کنند.

4-«وَ النَّهْیِ عَنِ الْمُنْکَرِ» و کسانی که نهی از منکر را ضایع می‌کنند. یک جاهایی ما باید هشدار بدهیم، تذکر بدهیم: این کار را خدا نمی‌‌پسندد، این کار با عقل و منطق و انصاف، سازگاری ندارد... متأسفانه سکوت می‌کنیم و حق را نمی‌گوییم.

این چهار مطلب سبب می‌شود که امام سجاد می‌فرماید بلا نازل می‌شود. یعنی ما را می‌آورد در آستانه‌ی تعرضِ مجازات الهی و در آستانه‌ی مکافاتِ سختِ انتقام الهی.

برچسب‌ها