به گزارش گروه سلامت حیات؛ سید داور سیادت افزود: باکتری غلط در جای غلط می تواند آسیب رسان به بدن باشد اما باکتری صحیح در جای درست می تواند فواید زیادی داشته باشد و اینجا دقیقاً جایی است که پروبیوتیک ها دست به کار می شوند. پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که توانایی جلوگیری و درمان بیماری ها را دارند.
وی ادامه داد: پروبیوتیکها بر تعادل باکتریهای مفید و مضر روده تاثیر میگذارند و این تعادل را به نفع افزایش جمعیت باکتریهای مفید تغییر میدهند. در حقیقت پروبیوتیکها از همین طریق اثرات سلامت بخش را در بدن انسان القا میکنند البته باید در اندازه مناسب استفاده شوند. با پیشرفت علم محصولات پروبیوتیک به صورت قرص، کپسول، شربت نیز در دسترس افراد است.
سیادت اظهار کرد: محصولات پروبیوتیک حدود 100 سال پیش اولین بار توسط پدر علم پروبیوتیک محقق روسی و برنده جایزه نوبل از انستیتوپاستور پاریس (میچینکف)
در محصولات تخمیری مثلاً در دوغ تخمیر شده شناخته شد و ازجمله فواید آن این بود که افرادی که از این محصولات استفاده می کردند طول عمر بیشتری داشتند.
دبیر علمی پنجمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند اظهار کرد: در حال حاضر دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری می کند، زیرا هر روز مشاهده می شود که فواید زیادی به طور مثال در درمان دیابت، برخی بیماری مغز و اعصاب، برخی سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، اختلالات رفتاری، نازایی، سلامت دهان و دندان و غیره دارد.
وی عنوان کرد: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو سرمایه گذاری در آن شده است که می تواند ثمرات مفیدی داشته باشد.
سیادت توضیح داد: در کشورما با توجه به فواید پروبیوتیک که استارتاپ ها و کمپانی های های بزرگ دارو، سرمایه گذاری فراوان کرده اند و هر روز شاهد پیشرفت در این زمینه هستیم، انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند با همکاری دانشگاه ها، پنجمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند را برگزار خواهد کرد.