به گزارش گروه سلامت حیات؛ اینکه روغن ماهی واقعا مفید است یا خیر، هنوز هم در دنیای پزشکی مورد بحث و گفتگو است. پروفسور «آلیس لیختنشتاین»، مدیر و محقق ارشد آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق در دانشگاه تافتز (ایالات متحده آمریکا) که برای سخنرانی در CNN فراخوانده شده است، توضیح داد: «وقتی صحبت از روغن ماهی و بیماریهای قلبی عروقی میشود، دادهها عمدتاً مثبت هستند، اگرچه برخی مطالعات با آنها تناقض دارند. آخرین مطالعه اضافه شده به پایگاه داده حاکی از کارایی این روغن است».
کاهش تعداد حملات قلبی و مرگهای زودرس
مطالعه منتشر شده در مجله BMJ بر اساس سوابق نزدیک به نیم میلیون بریتانیایی 40 تا 69 ساله که به مدت 9 سال دنبال شده است. تقریبا یک سوم از آنها گفتهاند: مکملهای روغن ماهی را بهطور منظم مصرف میکنند.
کارشناسان دریافتند: مصرف مکملهای روغن ماهی خطر مرگ زودهنگام را تا 13 درصد یا مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را تا 16 درصد در مقایسه با شرکتکنندگانی که چنین محصولاتی مصرف نمیکردند، کاهش میدهد. در ادامه نیز آمده است که این عادت خطر حمله قلبی و سکته را نیز پایین میآورد.
علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته نیز اشاره میکند که ارتباط بین مصرف روغن ماهی و کاهش تعداد حملات قلبی عروقی در افرادی که فشار خون بالا دارند قویتر است. ضمن اینکه اثرات مکملها پس از در نظر گرفتن عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی مانند سن، جنسیت، عادات روزانه، رژیم غذایی، مصرف داروها هنوز قابل مشاهده بود.