کد خبر 157972
۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵

تقی پور در گفتگو با «حیات» مطرح کرد؛

عزم مجلس در کمک به صنایع با تشکیل فراکسیون «هوش مصنوعی و حکمرانی داده»

عزم مجلس در کمک به صنایع با تشکیل فراکسیون «هوش مصنوعی و حکمرانی داده»

به گزارش خبرنگار اقتصادی حیات؛ با هدف استفاده عملیاتی از هوش مصنوعی در حل مسائل کشور، فراکسیون «هوش مصنوعی و حکمرانی داده» در مجلس تشکیل شد.

«رضا تقی پور انوری»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و رییس فراکسیون «هوش مصنوعی و حکمرانی داده» در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی حیات، با تاکید بر اینکه سال 1401 مقام معظم رهبری فرمودند ما باید در زمینه فناوری‌های نو به‌ویژه هوش مصنوعی جزو 10 کشور اول دنیا باشیم، افزود: هوش مصنوعی کاربردهای متنوع و وسیعی دارد که در این میان بسیاری از کشورها از دهه‌های گذشته برای توانمندی‌سازی خود در این حوزه سرمایه‌گذاری بسیاری انجام داده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه چین و ایالت متحده امروز در رده‌های اول و دوم این حوزه هستند، تصریح کرد: کشورهای فعال در این عرصه امروزه توانستند به کاربردهای این فناوری در عرصه‌های مختلف مانند حوزه‌های تجاری، توسعه، تولید، نظامی، امنیتی و اجتماعی برسند.

رییس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده اضافه کرد: به نظر می‌رسد در این حوزه با وجود اینکه در جامعه دانشگاهی اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما در سطح ملی اقدام منسجم و یکپارچه‌ای که نشان‌دهنده برنامه برای آینده باشد، انجام نشده است.

این نماینده مجلس افزود: در بسیاری مواقع در دانشگاه‌ها اقدامات پراکنده علمی انجام می‌شود اما این اقدامات الزاما منجر به نتیجه عملیاتی و تجاری نمی‌شود، به همین دلیل با همکاری جمعی پنجاه نفره از همکاران در مجلس، فراکسیونی تحت عنوان «هوش مصنوعی و حکمرانی داده» تشکیل شد و نخستین جلسه آن برگزار و درباره اهداف فراکسیون تبادل نظر انجام گرفت.

نماینده مردم در مجلس یازدهم درباره علت انتخاب نام این فراکسیون، گفت: ورودی اصلی هوش مصنوعی داده‌ها است، اگر داده‌های درست، جامع، کامل و باکیفیت نداشته باشیم، نمی‌توان به درستی به موضوع هوش مصنوعی پرداخت؛ به طور مثال اگر مواد اولیه معیوب و فاسد به کارخانه‌ای داده شود، خروجی و محصول مناسبی به دست نمی‌آید؛ بنابراین نام این فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده انتخاب شد.

وی در تشریح اهداف پیشنهاد شده در جلسه نخست فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده، توضیح داد: همکاری و کمک فراکسیون مذکور به کمیسیون‌ها و مجلس به منظور تبیین کاربردهای مختلف هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف یکی از این اهداف فراکسیون است به طور مثال هوش مصنوعی کاربردهای بسیاری در صنعت، کشاورزی، مسائل عمرانی، اجتماعی و سایر حوزه‌ها ادامه دارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه پیگیری طرح‌ها و لوایح مرتبط با هوش مصنوعی در مجلس را دیگر هدف برشمرد و اضافه کرد: اگر بخواهیم گام‌های محکم، زیربنایی و هدفمند برداریم باید به وجود قوانین و مقرراتی مربوطه توجه شود.

وی افزود: نظارت، تحقیق و تفحص و رصد جایگاه فعلی کشور در مقوله هوش مصنوعی و حکمرانی داده، حمایت از لوایح مرتبط و تلاش برای طرح و تصویب در مجلس و حتی پیش بینی کاربردهای هوش مصنوعی در لوایح ارسالی به مجلس را از دیگر اهداف است به طور مثال موضوع تنقیح قوانین در مجلس را می توان با استفاده از هوش مصنوعی بهتر و باکیفیت بالاتری انجام داد.

تقی پور تصریح کرد: تلاش می‌شود استفاده عملیاتی از هوش مصنوعی در حل مسائل و مشکلات پیچیده در سطح ملی محقق شود، تبادل نظر و تجمیع ظرفیت‌ها در راستای نگارش طرح‌های مرتبط و تصویب و به روزرسانی قوانین و فرهنگ‌سازی، گفتمان‌سازی و تبیین جایگاه هوش مصنوعی، مطالبه‌گری از مسئولان سایر نهادها، رسیدگی به مطالبات مراکز، شرکت‌های دانش بنیان استارتآپ‌ها  از دیگر اهداف فراکسیون است.

برچسب‌ها