کد خبر 150588
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳

«مسیح کردستان» به روایت برادر/ راز ناشناخته ماندن شهید بروجردی

«مسیح کردستان» به روایت برادر/ راز ناشناخته ماندن شهید بروجردی

برادر شهید بروجردی گفت: اگر می خواهید شهید بروجردی را بشناسید باید به گفته شهید همت در وصف ایشان بازگردید که" سالیان زیادی طول خواهد کشید که ایشان شناخته شوند" و هنوز هم ناشناخته مانده اند.

 حیات: «محمد بروجردی» با دو خصوصیت نرم خویی و طبع لطیف و همزمان و برخورد «اَشِدّاءُ عَلَی‌الکُفّار» با گروهکهای منحرف و خود فروخته زبانزد عام و خاص بود. به‌بهانه فرا رسیدن سالگشت شهادت مسیح کردستان سردار  "شهید محمد بروجردی" گفت‌وگویی با برادرش انجام داده ایم حوب محور ضرورت شناخت و جاری ساختن سیره "مسیح کردستان" به نسل جوان که در این بخش از نظر می گذرد:
عبدالمحمد بروجردی برادر سردار شهید «محمد بروجردی» گفت: درباره شهید بروجردی حرف‌های کلیشه‌ای و تکراری زیادی گفته  می‌شود و معمولاً هم اظهارنظرهایی انجام می‌شود که ربطی به شخصیت شهید بروجردی و افکارش ندارد. 
برادر شهید بروجردی ادامه داد: اگر می خواهید شهید بروجردی را بشناسید باید به گفته شهید همت در وصف ایشان بازگردید که" سالیان زیادی طول خواهد کشید که ایشان شناخته شوند"  و هنوز هم ناشناخته مانده اند.
ابراز ارادت شهید همت به شهید بروجردی کافی است و شاید ۵۰ سال دیگر کسانی پا به عرصه بگذارند تا این شهید را به خوبی به جامعه معرفی کنند.
وی افزود: ما در برنامه‌های مختلف مشاهده می‌کنیم که تاریخچه کردستان، مقاومت مردم، سپاه، بسیج، ارتش و سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد ارائه می‌شود اما درباره شهید بروجردی که این سازمان را پایه‌گذاری کرد و در ساماندهی و آرامش منطقه نقش بسیار مؤثری داشت، مطلبی مطرح نمی‌شود. شهید ابراهیم همت و احمد متوسلیان از سردارانی هستند که فرماندهی و آموزش آنها را بروجردی بر عهده داشته‌است.

محمد بروجردی در زمان مبارزه علیه رژیم پهلوی، به مبارزه مسلحانه و استفاده از خشونت اعتقاد داشته‌است و به همین دلیل در برخی فعالیت‌های نظامی نیز شرکت نموده‌است. وی برای مبارزه خود به دنبال اخذ فتوا و حجیت شرعی بود. از گفته‌های وی این است: «بدون هیچ ابائی، ما فتوائی و مقلد هستیم. خودمان که مجتهد نیستیم» 
برادر شهید گفت: در سوریه و لبنان با شهیدانی چون شهید چمران و شهید محمد منتظری آشنا شد و در کنار فراگیری مسائل نظامی، از خلق و خوی پسندیده و اخلاق وارسته و انقلابی این شهیدان نیز بهره‌های وافری برد و همین اخلاص و عشق به اسلام بود.

شهید بروجردی کار خود را در کردستان با افراد محدودی آغاز کرد. او زمانی به کردستان رفت که در اثر سیاست سازشکارانه دولت موقت و خیانت هیئت به اصطلاح حس نیت، جوانان حزب‌اللهی در این خطه به دست ضدانقلابیون ملحد، مظلومانه به شهادت می‌رسیدند. 
به راستی که حقی بزرگی بر گردن کردستان دارد. او بارها می‌گفت:  "آن کس که مردم کردستان را دوست داشته باشد می‌تواند در کردستان کار کند ،من به این مردم محروم و ستمدیده علاقه دارم."
شهید بزرگوار حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین محلاتی در وصف وی می‌گویند: «به قدری متواضع بود که هیچگاه «من» نمی‌گفت و از خودی تعریف نمی‌کرد و همیشه به دنبال کار بود. آنچه برای او مطرح بود، فداکاری، ایثار و مبارزه بود. جهاد و فداکاری او در حد اعلی بود و شاید کمتر برادری به قدر این شهید در غرب خدمت کرده باشد ... پاک زندگی کرد و پاک از دنیا رفت. 
نفوذش بر قلبها به گونه‌ای بود که حتی در رابطه با مردم کردستان نیز مصداق داشت. مردم کردستان با علاقه عجیبی او را دوست داشتند. او همواره می‌گفت: باید حساب مردم را از ضدانقلاب جدا کنیم. این برخورد گرم و صمیمی با مردم آن منطقه بود که به او لقب مسیح کردستان داده بودند. 

برادر شهید در پایان گفت: شهید بروجردی خصلتهای بی‌شماری همچون ساده‌زیستی، تحمل مشکلات، آگاهی و بصیرت، عشق به امام و ولایت، صلابت وقاطعیت در مقابل ضدانقلاب و ستمگران را برای رهروانش به یادگار گذاشت.انتهای پیام/ 

برچسب‌ها