به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حیات، شامگاه روز یکشنبه، تالار همایش های ایوان شمس شهرداری تهران، میزبان حضور جمع کثیری از مادران، پدران و دیگر اعضای خانواده شهدای جمعیت ارامنه کشورمان بود. این گردهمایی و حضور پرشور خانواده های ارامنه در این مراسم بار دیگر نشان داد که میهن پرستی و دفاع از عزت و شرف میهن مان، مرزهای دینی و زبانی را در نوردیده و همه اقشار جامعه را، از مسیحی گرفته تا کلیمی و زرتشتی گرد پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران گرد آورده است. این جوانان غیور با بذل جان خود، چه در دوران پیروزی اتقلاب و چه در دوران هشت سال جنگ تحمیلی دشمن بعثی علیه کشورمان، نشان دادند که میهن پرستی و وحدت گرایی، نه مسیحی می شناسد و نه مسلمان و همه باید برای استقلال و سربلندی کشور تلاش کنیم.
در این مراسم که با حضور جمع کثیری از هم وطنان ارمنی زبان که متعلق به جامعه شهدا و ایثارگران کشور هستند برگزار شد، تعدادی از چهره های لشگری و کشوری همراه با مقامات و شخصیت های طراز اول دینی جامعه ارامنه نیز حضور داشتند. حضور «سبوه سرکیسیان» اسقف اعظم در کنار محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورا شهر تهران ، حجت الاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، امیر سرلشگر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر مقامات لشکری و کشوری، به این مراسم اهمیت بالایی بخشده بود.
در این مراسم حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن قرائت پیام حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی و تبریک سال نو میلادی اظهار کرد: همه ما باید قدردان گوهر ایثار، شهادت، جانبازی و آزادگی باشیم. اگر شهدا نبودند، یقین بدانید که ما امروز نمی توانستیم در اینجا باشیم.
محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورا شهر تهران، با اشاره به سیاست های تفرقه افکنانه دشمنان ایران اسلامی گفت: جریانی چون داعش و دیگر گروه های تکفیری محصولاتی بودند برای ایجاد وحشت و نفرت پراکنی نسبت به دین اسلام، مراسم های انچنینی نشان دهنده حقیقت ادیان و ذات صلح طلبانه همه ادیان توحیدی است.
همچنین سرلشگر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تبریک سال نو میلادی به هموطنان مسیحی مان گفت: ایستادن بنده در این جایگاه به این معنی است که تمام قد کلاه از سر بر میدارم و دربرابر این شهیدان و جانبازان و ایثارگران ارامنه تعظیم می کنم.
وی با اشاره به هم رزم بودن با هموطنان ارامنه کشورمان از خاطرات شیرین آن دوران یاد کرد و دوران هشت سال فداکاری در جبهه های نبرد را دورانی سرشار از افتخار، عزت مندی و غرور دانست.
برای زندگی بهتر باید از خودگذشتگی داشت
اسقف اعظم «سبوه سرکیسیان» نیز در این مراسم گفت: برای ایجاد زندگی بهتر و صلح پایدارتر همانند شهدا باید از خودگذشتگی داشت.
وی در ادامه خواستار صلح در میهن عزیزمان شد و افزود: هر گاه که در مجلس شهدا جمع می شویم شهدا در بین ما حضور دارند.
در ادامه کشیش ساهاک خسرویان در حاشیه این مراسم به خبرنگار پایگاه خبری حیات گفت: هر ساله پیش از ایام کریسمس بنیاد شهید، ارتش و شهرداری تهران به کمک یکدیگر این مراسم را برگزار می کنند و از خانواده شهدای مسیحی دعوت می کنند تا نشان دهند که دولت و نظام جمهوری اسلامی هرگز آنها را از یاد نمی برد و در کنار آنهاست.
وی ادامه داد: از همان ابتدای انقلاب، اقلیت های مذهبی و بخصوص ارامنه نقش خودشان را در انقلاب داشتند و تعداد بالای شهدای مسیحی نشان از این پیوند عمیق میان اقلیت ها و نظام اسلامی است.
![]()
مادر نخستین شهید مسیحی: مطمئنم که جای پسرم حالا در بهشت است
مادر شهید زوریک مرادیان، اولین شهید مسیحی دوران دفاع مقدس نیز با وجود کهولت سن در این مراسم حضور داشت. وی در گفتگو با خبرنگار حیات گفت: فرزند من از دوران نوجوانی از بچه های تیز هوش مدرسه بود و همیشه شاگرد اول بود. همزمان با شروع جنگ پسرم برای ادامه تحصیل در خارج از ایران بورس شده بود اما با شروع جنگ دفترچه اعزام به خدمت گرفت و به جبهه رفت. نوزده روز بیشتر از جنگ نگذشته بود که خبر شهادت زوریک را برای من آوردند. مطمئنم که جای پسرم حالا در بهشت است، چرا که برای کشورش و مردمش شهید شد.
گزارش تصویری آیین تجلیل و بزرگداشت خانواده شهدای مسیحی را می توانید اینجا ببینید.