محمدرضا راجی فرزند جانباز و عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حیات اظهار کرد: مفهوم "زمین پاک" به عدم تخریب طبیعت و روش رفتار درست با محیط زیست اشاره دارد.
وی گفت: بعد از آفرینش انسان، خداوند نعمت بزرگی به نام "زمین" را در اختیار آنان گذاشت. زمین پس از سال ها به دست ما رسید و حالا نوبت استفاده ما است اما ما انسان ها با رعایت نکردن بسیاری از مسائل به زمین آسیب رسانده ایم ایثار و ازخودگذشتگی در برابر زمین می تواند شکر نعمتی باشد که خدا در اختیار ما قرار داده است.
راجی افزود: مردم و مسئولین در برابر حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مسئولیت دارند و داشتن یک زمین پاک به عملکرد مردم و مسئولین بستگی دارد.
عضو نخبه مرکز دانش پژوهان بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: فرهنگ سازی و آموزش برای مردم توسط دولت و بعد نظارت صحیح، در زمینه های مختلف باعث کاهش مشکلات و توقف تخریب محیط زیست می شود. مردم باید در ذهنشان
وی با اشاره به وظیفه مردم در برابر حفظ محیط زیست گفت: مسئولیت مردم از عملکردشان درخانه شروع می شود. به عنوان مثال تفکیک زباله تر و خشک، پلاستیکی و شیشه ای و ... برای بازیافت، جزء وظایف شهروندان است که به حفظ محیط زیست کمک می کند.
راجی درباره وظیفه مسئولان نیز افزود: عملکرد مسئولین مستقیما بر طبیعت اثر دارد. صاحبان قدرت باید در تصمیم گیری ها حفظ محیط زیست را اولویت خود قرار دهند. در سیل اخیر تصمیم گیری های نادرست مسئولین شهرسازی در طول سال های اخیر، باعث تخریب بسیاری از مناطق شهری و روستایی شده است.
این فرزند جانباز اظهار کرد: در برابر طبیعت می توان از تاریخ درس گرفت. در سیل اخیر خرم آباد، قسمتی از پل کشکان تخریب شد. این پل ارتفاع زیادی دارد در نتیجه مطالعات نشان می دهد این منطقه در گذشته نیز سیل های گسترده تر از امروز را پشت سر گذاشته است.
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی لرستان با اشاره به کشاورزی و صنعت در پایان گفت: بسیاری از زمین هایی که برای کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد، جزء منابع طبیعی است و نباید در آنها کشاورزی صورت گیرد تا از فرسایش جلوگیری شود. همچنین صنعت نیز به دلیل عدم نظارت، مشکلات بسیاری را برای زمین به وجود می آورد و باعث الودگی اب و طبیعت می شود.
مبینا آقاخانی