کد خبر 139766
۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶

استاد حقوق بین الملل در گفت و گو با حیات عنوان کرد:

تشکل ها، یار دادگاه جانبازان شیمیایی در دعاوی بین المللی

تشکل ها، یار دادگاه جانبازان شیمیایی در دعاوی بین المللی

جانبازان شیمیایی از اسناد موجود در تشکل های شاهد و ایثارگر به نفع خود در دادگاه های بین المللی استفاده کنند.

رمضانی استاد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در حاشیه نشست دبیران تشکل‌های فعال در حوزه مصدومان شیمیایی اعزامی به لاهه هلند و جمعی از مدیران‌کل بنیاد با استادان دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار حیات اظهار داشت: در صورتی که جانبازان شیمیایی طرح دعوایی به دادگاه های بین المللی ببرند، NGO ها می توانند به عنوان یاری دهنده به دادگاه ورود کنند.

وی در توضیح مفهوم حقوقی « یار دادگاه» گفت: دوست یا یار دادگاه شخص، نهاد یا موسسه ای است که اطلاعات و مستندات خود در مورد طرف دعوا را در اختیار دادگاه قرار می دهد. قاضی دادگاه یا فرد شاکی می تواند تقاضای استفاده از یار دادگاه را داشته باشند.

رمضانی ادامه داد: اگر جانبازان شیمیایی ایران به دادگاه شکایت ببرند، می توانند از اطلاعات و مستندات انجمن ها و تشکل های مردم نهاد یا NGOها به عنوان یاردادگاه استفاده کنند. به این معنا که انجمن ها گزارشات، مستندات و سایر اطلاعات مربوط به این موضوع را در اختیار دادگاه می گذارند تا زوایای مختلف مسئله برای دادگاه مشخص شود و تصمیم گیری آسان تر صورت گیرد.

مبینا آقاخانی

برچسب‌ها