غلامرضا بنی اسدی که رسانه نگاری را در حوزه ایثار و شهادت، بسیار با صبر و حوصله و زیبایی دنبال کرده است و قلم توانایش همیشه در جشنواره ها بر سکوی برندگان قرارش داده است و در چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران ایثار و شهادت بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز رتبه اول بخش ویژه بزرگداشت روز شهید را کسب کرد در گفت و گویی با پایگاه خبری حیات به مسایلی که ممکن است از سوی دیگران مورد پرسش قرار گیرد پاسخ داد که در ادامه از نظر شما می گذرد:
ج- سهم خبرنگاران در این حوزه مثل همه حوزه های دیگر زندگی، همانند چشم است. نه فقط یک چشم معمولی که می بیند و شاید فراموش کند یا ببیند و توجه اش برانگیخته نشودنه تنها توجه ها را برمی انگیزد بلکه به فراوری دیده ها همت می کند و از آن "داده" می سازد و به مفهوم سازی می پردازد. مفاهیمی کلیدی که نگاه جامعه را به جنگ تغییر می دهد. این تغییر را هم ذیل هدایت های امام انقلاب انجام می دهد تا جامعه بپذیرد که می توان از زشتی و زمختی جنگ دروازه ای گشود به دفاع مقدس که سراسر زیبایی است. جایی است که می توان با جرآت به ترجمه نگاه حضرت زینب(س) پرداخت که وما رئیت الا جمیلا و به واقع نیز ما جز زیبایی ندیدیم در دفاع مقدس و درمیان نقش آفرینان دفاع مقدس نیز هم. رسانه نگاران، انتقال این تصویر زیبا را به جامعه و تاریخ ، وظیفه خود دانستند و می دانند هنوز و لذا قلم را زمین نمی گذارند تا جنازه شان را زمین بگذارند!
س- ایا در این زمینه تحریف هم وجود داشت؟
ج- در حوزه تحریف باید گفت که این آسیب همزاد حقیقت است. تعجب نفرمایید لطفا. ببینید هر جا حقیقتی زاده می شود تحریف نیز پا به دنیا می گذارد و حادثه هرچه بزرگ تر باشد در معرض تحریف های بزرگ تر هم قرار خواهد گرفت. ما دفاع مقدس خود را ذیل حادثه عظیم عاشورا تعریف می کنیم و همین جا می توان گفت که مگر تحریف دست از سر این حقیقت برداشت که دست از سر ما بردارد. نه، تحریف هست اما باید به دنبال "آنتی تحریف" باشیم. یعنی با یافتن حقیقت های دفاع مقدس و شناخت واقعیت ها و افزایش سواد رسانه ای در این حوزه به پدافند بپردازیم و نگذاریم تحریف، نگاه ما را صاحب شود.
س- این تحریف ها چگونه شناسایی می شوند؟
س- چرا از جنگ و شهادت می نویسید؟
ج- چون معتقدم دفاع مقدس ما گنجی بزرگ است که می تواند به سرمایه ای زایا و بی بدیل برای امروز و فردای ما تبدیل شود. سرمایه ای که پشتوانه سازی هم می کند و می تواند ما را از انواع فقری که به آن گرفتاریم برهاند. به هر حال باور دارم که دفاع مقدس، تنها میراث گذشتگان نیست بلکه امانت آیندگان هم هست لذا باید بکوشیم تا با نوشتن از واقعیت های آن دانشگاه، این چراغ را روشن نگه داریم. از طرف دیگر سند چشم انداز 1404 را هم که می خوانیم، با تعاریف شهروند ایرانی، تراز ارائه کرده است ، در رزمندگان به حد اعلای خود می رسید لذا معتقدم با نوشتن از این فرهنگ و آن مردان و زنان حماسه ساز می توانیم به رسیدن مردم به آن افق و آن تراز هم گام برداریم.