شهادت سهم دو برادر گیلانی
شهید «محمد حسن یعقوبی» و شهید «حسین یعقوبی» دو برادر بودند که تجاوز رژیم بعث به ایران اسلامی را بر نتافتند و با خون خود خط سبزی از امنیت را برای کشور رقم زدند.
به گزارش حیات به نقل از دفاع پرس از رشت، شهید «محمد حسن یعقوبی» در دوم مهر 1346 در خانواده ای مسلمان و متعهد در «اشکورات رودسر» دیده به جهان گشود.
دوران ابتدایی را در زادگاهش تحصیل کرد و سایر مقاطع تحصیلی را در رشت گذراند، لیکن به دلیل شغل کشاورزی خانواده و فشار اقتصادی هم در سنگر علم و دانش کوشا بود و هم در سنگر کار و تلاش و در شغل کشاورزی جهت کمک و یاری به خانواده فعالیت می کرد.
در سال 1360 از شهرستان رودسر به جبهه های جنگی اعزام شد و پس از مدتی که از حضور شجاعانه وی گذشت به عنوان فرمانده گردان در اهواز بدون ذره ای توقع از کسی انجام وظیفه می کرد .
سرانجام در تاریخ دهم فروردین 1365 در جزیره مجنون پس از نبردی طولانی با دشمنان کافر بر اثر اصابت خمپاره دشمن بعثی و به عنوان یک بسیجی 19 ساله و دلاور به مقام والای شهادت نائل آمد. پیکر مطهرش با حضور انبوهی از امت حزب الله و شهید پرور شهرستان های رشت و رودسر تشییع و در گلزار شهدای رشت به خاک سپرده شد.
و اما شهید بزرگوار حسین یعقوبی در سال 1348 از خانواده ای مسلمان و متعهد در روستای زیبای «اشکورات رودسر» دیده به جهان گشود و در دامن پر مهر و عطوف خانواده با تربیت اسلامی رشد کرد و تحصیلات دوران ابتدایی را در روستای اشکور رودسر به پایان رساند و سایر مقاطع تحصیلی را به واسطه منزل مسکونی که در رشت داشتند با دیگر برادران مشغول به تحصیل گردید.
هنوز دوران تحصیل را به پایان نرسانده بود که از طریق دوستان بسیج سپاه رشت به سوی جبهه های جنوب اعزام شد و پس از رشادت و دلاوری در خور تحسین و در حین نبرد با دشمنانان بعثی از ناحیه سر و صورت مجروح و برای مداوا و درمان به بیمارستان انتقال و پس از بهبودی به سوی میادین نبرد شتافت زیرا عدم حضور در جنگ و جبهه ها را توجیه پذیر نمی دانست بلکه حضورش را تکلیف و از وظایف می دانست و سرانجام در تاریخ چهارم تیرماه 1366 عملیات نصر 4 در حالی که یک نوجوان 18 ساله بود در منطقه ماووت عراق به وسیله خمپاره دشمن بعثی به سر اصابت، همانند مولی و مقتدایش حضرت اباعبدالله الحسین( علیه السلام ) سرش از تن جدا و در چنین حالتی به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پس از تشییع با شکوه امت حزب الله در جوار برادرشهیدش در گلزار شهدای رشت به خاک سپرده شد.