عضو خانه سینما و انجمن مستندسازان خبر داد؛ ساخت فیلم مستند با محوریت سردار شهید« قاسم میر حسینی»
از آنجا که شهید میرحسینی از همرزمان سردار قاسم سلیمانی در دوران دفاع مقدس بوده، در برخی قسمت ها از صحبت های سردار سلیمانی در مورد این سردار شهید استفاده خواهیم کرد.
محمدرضا طاهری تهیه کننده،کارگردان و عضو خانه سینما و انجمن مستندسازان سینمای ایران و تولید کننده آثار مستند در حوزه فرهنگ ایثار وشهادت، در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری حیات، از ساخت مستند چند قسمتی « جعبه سیاهِ انقلاب » خبر داد. وی اظهار داشت: هدف از ساخت این مستند بازگو نمودن ناگفته های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
طاهری افزود: در اولین گام، تولید مستندی در مورد سردار شهید« قاسم میرحسینی» را در دستور کار خود قرار دادیم که در ساخت این اثر تا امروز، 80 درصد پیشرفت داشتیم. از آنجا که شهید میرحسینی از همرزمان سردار قاسم سلیمانی در دوران دفاع مقدس بوده، در برخی قسمت ها از صحبت های سردار سلیمانی در مورد این سردار شهید استفاده خواهیم کرد.
عضو انجمن مستند سازان سینمای ایران در مورد شهید میرحسینی اظهار داشت: سردار شهید قاسم میرحسینی در سال ۴۲در روستای میربیک از توابع جزینک زابل متولد شد. این شهید بزرگوار پس از گذراندن پنج ماه دوره آموزشی همزمان با عملیات بزرگ بیتالمقدس به جبهه و شرکت در این عملیات اعزام شد. وی در سال ۶۱، نخست به عنوان مربی آموزشی و سپس فرماندهی گردان خدمت کرد و در عملیات والفجر مقدماتی مسوول طرح و عملیات تیپ ثارالله بود و قبل از عملیات خیبر به فرماندهی این تیپ برگزیده شد. او در سال۶۲ ازدواج کرد و در تابستان ۶۳ به عنوان مسوول طرح و عملیات لشکر ۴۱ ثارالله منصوب و با شرکت در عملیات بدر به شدت مجروح شد. میرحسینی در سن ۲۲سالگی توفیق زیارت خانه خدا را یافته بود و پس از بازگشت از این سفر معنوی به عنوان قائم مقام لشکر ۴۱ ثارالله معرفی شد. نوزدهم دی سال ۶۵، این سردار دلیر اسلام در عملیات کربلای پنج در منطقه عملیاتی شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
حاج قاسم سلیمانی در وصف شهید میرحسینی می گوید:« قاسم، بزرگ لشکر 41 ثارالله بود. که واقعا من امروز در هر ماموریتی جای خالی او را می بینم . شهید میرحسینی در بعد خودش در تمام صحنه جنگ تک بود. در مورد شهید میرحسینی هرچه بگویم احساس می کنم اصلا نمی توانم حق شهادت او را ادا کنم . خیلی روح بزرگی داشت . یک مالک اشتر به تمام معنا بود. من نمی دانم مالک هم توی صحنه سخت محاصره جنگ مثل شهید میرحسینی بوده یا نبوده. شهید میرحسینی فرمانده ای بود که همه ابعاد یک فرمانده اسلامی را با تعاریف اصیل آقا امیرالمومنین(ع) دارا بود. با معنویت ترین شخصیت لشکر ثارالله بود. صدای دلنشین آوای قرآن شهید میرحسینی را هر کس می شنید از خود بی خود می شد.»
طاهری در مورد موضوعات دیگری که در مستند « جعبه سیاهِ انقلاب » به آن پرداخته می شود،گفت : در ادامه ساخت این مجموعه، پس از ساخت فیلم مستند شهید میرحسینی به ساخت مستندهایی در مورد شهید بهمنی،شهید اصغر وصالی، محسن رضایی، ابوشریف « عباس آقا زمان، فرمانده سپاه در زمان بنی صدر» و غیره خواهیم پرداخت.
این تهیه کننده وکارگردان مستندساز جوان سینمای ایران در مورد اهداف ساخت این فیلم مستند گفت: ما زوایای مختلف انقلاب ودفاع مقدس را به کشورهایی که در شُرف انقلاب هستند نشان می دهیم تا با استفاده از الگوهای انقلاب اسلامی ایران، از وضعیتی که انقلاب مصر به آن دچار شد، جلوگیری کنند.
وی با درخواست حمایت از مسئولان برای ساخت مجموعه ای در مورد تشکیل هسته های مقاومت در کشورهای مختلف جهان خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان رسانه ای اوج وخانه مستند انقلاب اسلامی، طرحی را برای تولید مستندی با مضمون « نهضت های مقاومتِ شکل گرفته در سراسر جهان » ارائه دادیم که به دلیل کمبود بودجه قادر به اجرایی نمودن آن نیستیم، البته فاز درون مرزی آنرا از قم و مصاحبه با برخی افراد آغاز کرده ایم ولی برای تولید مرحله برون مرزی با کمبود بودجه مواجه هستیم.
طاهری افزود: این مستند با محوریت افرادی چون شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و دوستانی که در قلب لس آنجلس، السالوادور،نیجریه واسترالیا نهضت های مقاومت را ایجاد کرده اند طراحی شده است که برای تولید آن به حمایت مسئولان نیاز داریم.
این کارگردان مستندساز با اشاره به مشکلات موجود در حوزه ساخت مستندهای ارزشی خاطرنشان کرد: حمایت چندانی از فعالان این حوزه صورت نمی گیرد. ایجاد آرمان و انگیزه در جوانان در نهایت منجر به تولید آثار باارزش در تمامی عرصه ها خواهد شد.سطحی نگری باعث به وجود آمدن دغدغه های سطحی خواهد شد وبزرگ اندیشی باعث خلق آرمان متعالی می شود.
گفتنی است محمدرضا طاهری طی مدت 15 سال فعالیت در حوزه مستند سازی موفق به تولید 116 اثر با محوریت دفاع مقدس،شهدا،جانبازان واردوهای جهادی شده است.