رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران: به دنبال احیای ارزش های دفاع مقدس هستیم
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: خواستار همکاری تمامی نهادها و مراکز اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج مستضعفین، جهاد سازندگی، وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاه ها برای احیای ارزش های دفاع مقدس هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حیات، نمایشگاه "اسناد افتخار 2" شامل اسناد مربوط به عملیات پیروز مندانه کربلای پنج از سوی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه های عمومی و مرکز اسناد ملی خراسان رضوی در محل مجتمع فرهنگی، هنری امام رضا (ع) مشهد بر پا شد.
در این نمایشگاه 60 عکس مربوط به دوران دفاع مقدس و 40 مورد از اسناد مربوط به این عملیات همچون نامه ها و اخبار محرمانه جنگ و نقشه ها و نحوه انجام عملیات و مانند آن در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
لازم به ذکر است این نمایشگاه در ساختمان آرشیو ملی ایران نیز همراه با رونمایی از 112 عکس و سند از عملیات کربلای 5 که برای نخستین بار در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: امروز فضای سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حضور کسانی که سهم بسزایی در پیروزی دفاع مقدس داشتند عطرآگین شده است و آرامش امروز را مدیون فداکاری های این بزرگان هستیم.
وی افزود: دین اسلام و کشورمان، عامل اصلی هویت بخش ما است و ولایت نیز ارزش بنیادین دیگر ما می باشد و در ادامه جنگ، یک عامل هویت بخش اساسی است.
صالحی امیری ادامه داد: شاید برای برخی از اهل تفکر این سوال مطرح شود که چرا جنگ یک ارزش بنیادین است. جنگ ما، یک جنگ عقیدتی بود، جنگ اسلام و کفر بود. ما هم اکنون مدیران حفظ ارزش های دفاع مقدس هستیم و از این منظر است که به راویان، فرماندهان و عزیزانی را که در جنگ حاضر بوده اند، احترام می گذاریم. وی اضافه کرد: همچنین در این رابطه موسسه خدمات مشاورهای جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی، در نشستی با نام "عملیات کربلای ۵ هنوز ادامه دارد" با حضور علیرضا دلبریان از روایتگران دفاع مقدس و سرهنگ عباس تیموری مسئول کمیته راویان فتح؛ میزبان جوانان نسل سومی انقلاب بود تا پرسشهای خود درباره عملیات کربلای ۵ را با نسل اولیهای دفاع مقدس در میان بگذارند.
مسئول کمیته «راویان فتح» خراسان رضوی در این نشست گفت: ما در جنگ تحمیلی جوانگرایی را پذیرفتیم و نسل جوان توانستند با پشتکار خود راههای میانبُر را طی کنند.
این راوی دفاع مقدس بیان داشت: عملیات کربلای 5 تنها دو هفته پس از پایان عملیات کربلای 4 به وقوع پیوست و دشمن از نظر زمان، هجوم رزمندگان و خلاف جهت آرایش نیروهای عراقی غافلگیر شد.
تیموری در پایان تصریح کرد: تفاوت عملیات کربلای 5 با سایر عملیاتهای جنوب در کوچک بودن زمین نبرد بود و تلفات نیروهای عراقی به دلیل درگیری منطقهای محدود، بسیار زیاد بود.