مدیر کل مرکز اسناد به سوالات جامعه هدف پاسخ داد
محبوب شهبازی در هفتمین جلسه از سلسله نشست های روابط عمومی با مدیران و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگان در پاسخ به سوال جامعه هدف در خصوص خدمات ارائه شده به آنان گفت: خدمات دنیوی و مادی ارائه شده به جامعه هدف جدا از ماموریت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیست و هدف اصلی کار و فلسفه وجودی بنیاد شهید هم ترویج این فرهنگ می باشد موضوع معیشت و رسالت رسیدگی به آنان اثر ضمنی و قهری این کار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حیات، مدیر کل مرکز اسناد در خصوص خدمات ارائه شده به جامعه هدف گفت: خود شهدا، جانبازان، آزادگان ما هم تقاضای مادی نداشتند و با خدا معامله کردند ولی این وظیفه نظام و دولت است که بتواند خلائ های موجود ایثارگران را برطرف کند و بنیاد شهید به نمایندگی از دولت وظیفه خود می داند جای نبود پدر را برای فرزندان شهید تا جایی که امکان دارد پر کند. محبوب شهبازی افزود:بحث خدماتی و معیشتی از وظایف دولت است و این بحث جدا از بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیست و باید در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حرکت کند و خواسته شهدا و ایثارگران هم تداوم راهشان بوده است و ما باید بدانیم که برای چه چیزی و به دنبال چه اهدافی بودند که جانشان را فدا کردند.
وی در پاسخ به سوال جمع آوری خاطرات از طرف سازمان ها و نهاد ها و مساجد مختلف برای گردآوری اسناد که موجب رنجش خاطر خانواده های شهیدان شده است گفت: گاهی این گردآوری باعث مراجعه زیاد به خانواده های معظم شهدا و رنجش خاطر آنها شده است که بحث مورد مطرح موازی کاری و دوباره کاری است و سعی داریم همه سازمان ها که کارهای مشابه دارند را هم افزا کنیم.
شهبازی ادامه داد: متاسفانه پس از گردآوری که مرکز اسناد انجام داد نتوانسته ایم اطلاع رسانی جامعی داشته باشیم و همچنین نتوانستیم اسناد پراکنده در بین سازمان ها و نهاد های مختلف را متمرکز کنیم و از همینجا خواهشمندم که هر کسی این گفتگو را می خواند با ما همکاری داشته باشد و به صورت داوطلبانه اسناد در اختیارش را به مرکز اسناد تحویل دهد تا در آرشیو جامع ما نگه داری شود.
مدیر کل مرکز اسناد در خصوص سوالات مربوط به تاریخ نگاری بیان کرد: به روایت جانبازان تاریخ دفاع مقدس ثبت و ضبط می شود و 7000 خاطره شفاهی با آزادگان جمع آوری شده است که پس از بررسی به ثبت می رسند. و باید گفت اگر روحیه ی بسیجی و مدد خانواده های شهیدان و ایثارگران نبود اسناد و آرشیو ما اینقدر کامل و ارزشمند نمی شد و من از همه آنان تشکر می کنم.
محبوب شهبازی درمورد طرح صندوق امانت گفت: طرحی به نام صندوق امانت در آرشیو ما است که اصل آثار در آن قرار می گیرد و رونوشت مطابق اصل آن به خانواده های شهدا داده می شود چون خانه و محیط های نگه داری این آثار برای نگه داری مناسب نیست شدت تخریب آثار افزایش می یابد و من تقاضا دارم همه افراد در این طرح با ما همکاری کنند تا بتوانیم این آثار طبق علوم آرشیوی به طور صحیح برای آیندگان نگه داری کنیم.
وی ادامه داد: حتما رونوشت مطابق اصل به خانواده ها داده می شود و امکان مرمت آثار نیز وجود دارد.
شهبازی در پایان تصریح کرد: ما به دنبال دسترسی به نرم افزار آرشیو دیجیتال هستیم تا دسترسی همگان را به این گنجینه عظیم امکان پذیر کنیم این تامین به عهده حوزه آی تی است و ما حوزه کاربردی را در اختیار داریم و امیدواریم که با همکاری هم به نتیجه قابل قبولی برسیم و این امر به زودی محقق شود.