کد خبر 252385
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹

چمران به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی؛

زبان پارسی هویت ملی و مذهبی ملت است

زبان پارسی هویت ملی و مذهبی ملت است

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روز پاسداشت زبان پارسی، گفت: زبان پارسی کنونی ما، زبانی است که پس از دوران اسلام شکل گرفته و امروز به عنوان یک هویت ملی، مذهبی و مکتبی ما محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات؛ مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در دویست و سی و ششمین جلسه شورای ششم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع امنیت، شهدای مدافع حرم و شهدای فلسطینی، با اشاره به رویدادهای مهم تقویم رسمی کشور به ۲۵ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان پارسی اشاره کرد و در این باره گفت: وی از شاعران بزرگ و پدیده های زبان پارسی است که توانست با خلق سروده ها و اشعار بسیار زیبا و پر مغز خودش از این زبان که با نام و یاد او عجین شده و به عنوان یک هویت ملی، مذهبی و مکتبی ما محسوب می شود زنده نگه دارد.

وی یادآور شد: زبان پارسی کنونی ما، زبانی است که پس از دوران اسلام شکل گرفته و امروز جایگاه خود را با داشتن شعرایی بزرگ، ادیبانی فاخر در دنیا حفظ کرده و همه ما باید برای پاسداشت این هویت مان هرچه بیشتر تلاش کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با گرامیداشت مقام امامزادگان حضرت شاهچراغ(ع ) و حضرت صالح ابن موسی کاظم(ع) به روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه، اشاره کرد و افزود: ما در ایران از مرقد های مطهر امامزادگان زیادی فیض برمی‌گیریم؛ خلفای بنی امیه و بنی عباس در دوران حکومتشان زندگی را خاندان پیامبر سخت می کردند. از این رو امامزادگان و شخصیت های دینی به ایران هجرت می کردند؛ چود در اینجا می توانستند در امنیت باشند و با آزادی بیشتری به نشر دین و مکتب اسلام بپردازند. بنابراین سرتاسر کشور ما از وجود این امامزادگان متبرک است.

وی در ادامه فرارسیدن هفته ارتباطات و روابط عمومی را به تلاشگران این عرصه، به ویژه مجموعه معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران تبریک گفت و برای همه فعالان و دست اندرکاران این عرصه آرزوی موفقیت کرد.

چمران همچنین با اشاره به ۲۸ اردیبهشت ماه، زادروز حکیم عمر خیام نیشابوری، یاد و نام شاعر، فیلسوف، ریاضیدان، منجم و طبیب مشهور ایرانی را گرامی داشت و در این باره یادآور شد: این شخصیت برجسته ایرانی از آنجا که افکارعمیق فلسفی خود را در قالب رباعیات فصیح درآورد و ابیاتی سرود که نمونه بارزی از فصاحت و روانی و بلندی معنا باشند، به عنوان شاعری خردگرا در سراسر جهان مشهور است.

وی افزود: متأسفانه شمار شهدای غزه به بیش از ۳۵ هزار نفر رسیده و هنوز عطش کشتار و نسل کشی صهیونیست ها فروکش نکرده است. از این رو حتی امروز هم شاهد به شهادت رسیدن ۲۰ تن از مردم مسلمان و بی دفاع فلسطینی در یک مکان آنهم در کمال ناجوانمردی بودیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان اضافه کرد: عجیب است که پس از همه این کشتارها و بی آبرویی هایی که برای امریکا در دنیا به وجود آمده و به ویژه تظاهرات و جنبش دانشجویی که علیه دولت های حامی اسرائیل شکل گرفت؛ یک سناتور منحط امریکایی مدعی می شود که باید علیه ملت فلسطین بمب اتم استفاده شود. این تفکر همان انحطاط و تمدن نداشته غربی است که مقام معظم رهبری بارها به موضوع سقوط انسانیت در دنیای غرب اشاره داشتند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha