کد خبر 250118
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰

وزارت بهداشت اعلام کرد:

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: وزارت بهداشت هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی ۴ سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را گزارش کند.

به گزارش گروه اجتماعی حیات، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه روز جهانی مالاریا اعلام کرد: روز جهانی مالاریا و فرصت مغتنمی است برای ارائه دستاورد کشورها در مهار مالاریا و مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی که ممکن است کشورها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت، با آن‌ها مواجه باشند.

وی افزود: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی ۴ سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش نماید، که نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: این پیشرفت‌ها در شرایط سخت سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و بار سنگین پاندمی کووید ۱۹ به دست آمده که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.در کنار این کمک‌ها تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سبب شده که ما در کنار کشور به شدت آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشیم.

فرشیدی ادامه داد: باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران یک کشور پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشورهایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داشته و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار داریم که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشورهای منطقه است.

وی همچنین گفت: یکی از دستاوردهای خوب ایران، علیرغم سختی‌های همه گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است. دکتر فرشیدی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته متاسفانه بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که همه این موارد، موارد وارده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور وعمدتا از کشور پاکستان بوده و بهرحال برنامه ما را متاثر خواهد ساخت. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha