کد خبر 250008
۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۱

دهقانی فیروزآبادی مطرح کرد؛

رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/ اپراتور هوش مصنوعی در راه است

رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/  اپراتور هوش مصنوعی در راه است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی شده مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ارتباطات حیات؛ نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری: یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است. رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است. لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند. آنجایی که بحث کلان داده ها مطرح می شود یا بحث داده های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می شود، صلاحیت شرکت ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائلی مستقیما با ابعاد حکمرانی داشته و داده‌های کلان مردم را در اختیار دارند و بحث امینت ملی مطرح می‌شود را توسط کارگروهی در معاونت ارزیابی می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ادامه داد:به همین دلیل این کارگروه وضعیت شرکت‌های متقاضی برای ورود به بورس را بررسی می‌کند تا داده‌های مردم و سرمایه گذاری‌های آنان را حفظ کند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه خوشبختانه ایجاد بازار تخصصی در بورس و شاخص‌های ویژه نماد دانش بنیان تعریف شد، گفت: بناست که تا پایان سال حضور دانش بنیان‌ها در بازار بورس رشد صد درصدی خواهند داشت.

علم و فناوری و استفاده از آن دو بال عملیات وعده صادق بودند

وی در بخش دیگری از سخن خود به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق دو بال داشت؛ علم و فناوری و شجاعت و تدبیر در استفاده از علم و فناوری دوبال وعده صادق بود.

راه‌اندازی صندوقی با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای هوش مصنوعی

وی در ادامه با اشاره به موضوع هوش مصنوعی و کارگروهی که درمعاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تشکیل شده است، گفت: سال گذشته گفت‌وگوها و تعاملات زیادی انجام شد تا یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل شود.

وی گفت: ما مدل های مختلفی را از کشورهای دیگر مورد بررسی قرار دادیم و با جلسات متعددی که با متخصصان حوزه هوش مصنوعی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم.

وی گفت: مرکز ملی هوش مصنوعی وظایفی همچون نظارت،‌ تنظیم‌گری دارد که با همکاری دستگاه‌های دیگر است.

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در اسفندماه سال گذشته مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و اعضای شورای ملی راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند. جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران دولتی و صندوق های بزرگ کشور انجام شد و یک صندوق توسعه هوش مصنوعی تشکیل شد و این صندوق با سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیاردی برنامه‌ریزی شد.

دهقانی ادامه داد: کارهای عملیاتی زیادی انجام شده و یک مرکز ملی در نخستین گام یک اپراتور هوش مصنوعی بالا بیاورد که خدمات مختلفی از جمله دیتاسنتر بزرگ و کتابخانه‌های زبان تصویری ارائه می‌کند.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما از نظر دانش فنی و تولید مقالات علمی رتبه ۱۷ را داریم اما در حوزه کاربردها رتبه ۷۰ یا ۸۰ که این به دلیل نبود زیرساخت‌ها است.

دهقانی گفت: امسال تا پایان سال به چندصد GPU دسترسی پیدا می‌کنیم البته بحث های تحریمی شدیدی در این موضوع وجود دارد و ما نیز از همه دانشگاه‌ها و اساتید دعوت می‌کنیم تا در اینجا شرکت کنند.

وی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی،  اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می دهد. 

دهقانی فیروزآبادی افزود: همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه های محاسباتی را در اختیار دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و سازمان ها و نهادها قرار می‌دهد.

معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به نحوه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان در مدل جدید ارزیابی گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان علاوه بر سطح فناور، میزان گردش مالی شرکتها بررسی می‌شود؛ به عنوان مثال شرکت‌های نوع یک بودند که در بازنگری به شرکت‌های نوپا تبدیل شدند.

فایده مدل ارزیابی جدید شرکت‌های دانش‌بنیان از هر حیث

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه اولین فایده مدل جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان آن است که حجم صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان مشخص می‌شود، افزود: ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار شرکت‌های نوپا شدند؛ این شرکت‌های نوپا را پارک‌های علم و فناوری ارزیابی می‌کنند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ۴ وظیفه دارد که شامل حمایت از توسعه اندیشه‌ورزی، حمایت از توسعه علم، حمایت از توسعه فناوری ، حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و کارآفرین می شود.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید براینکه سال گذشته ۸ اندیشکده دانش‌بنیان شدند، افزود: سال گذشته صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم تبدیل شد و بسیاری از دانشگاهیان تاثیر بنیاد علم را دیدند؛ این موضوع تحت تاثیر فاز علمی دانش بنیان شدن است.

وی ادامه داد: در حوزه فناوری ستادهای توسعه فناوری و ستادهای رو به آینده مثل هوش مصنوعی، کوانتوم و نانو به ستادهای توسعه فناوری تبدیل شدند.

وی افزود: همچنین  در حوزه اقتصاد نیز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را تشکیل داد.

هواپیمای ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هواپیمایی کشور نیست

وی در ادامه به آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت ۷۲ نفره ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس توافق ایران با اکراین طی دوره ای قرار بود هواپیمای ۱۴۰ ir یا همان ایران آنتونوف ۱۴۰ تعریف شد اما به دلایل مختلف متوقف شد.

وی گفت: البته این هواپیما در کشور ساخته شد و ۵ فروند آن نیز وجود داشت. اما بعدها قرار شد این پروژه ارتقا پیدا کند که تبدیل به ساخت هواپیمای ۷۲ نفره شد.

معاون علمی رئیس ‌جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که ۵ شرکت دانش‌بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می‌کردند تعریف شد. ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بود.

وی با تاکید براینکه این تیم از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد گفت: اما زیرساخت‌های موجود در کشور وضعیت خوبی ندارد.

معاون علمی رئیس ‌جمهور با بیان اینکه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد، گفت: ۷-۸سال است وزارت دفاع روی سیمرغ کارمی‌کند و یک فروند آن هم به پرواز درآمده است اما مشکلاتی دارد.

وی گفت: بر اساس دستور رئیس‌جمهور یک کارگروه تخصصی شکل گرفت. در این کارگروه بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای ۷۲ نفره به دلایل متعدد از جمله عدم وجود هواپیماهای پایه، جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: هواپیماسازی کار سختی نیست و بیشتر اخذ استانداردهای جهانی آن مطدح است. بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم.

وی گفت:‌ جمع‌بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیوم در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه‌های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت‌ها به یک ایده‌ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای ۷۲ نفره بسیار تیم خوبی بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

آخرین آمار از تجهیزات ساخت داخل 

دهقانی درباره آخرین وضعیت تجهیزات ساخت داخل گفت: گزارشات مختلفی درباره تجهیزات پزشکی وجود دارد که ۴۰ درصد آن داخلی و ۶۰ درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز ۴۳ هزار تومان کالا تولید می‌کنند.

دهقانی ادامه داد: واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ و بلکه با ارز ۴۲۰۰ کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است، اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.  

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به ۹۰ درصد تخصیص داشت، اما در بودجه بند ز تبصره ۶ که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد ۴۰ درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در ۷ همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره ۶ سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha