به گزارش گروه اجتماعی حیات، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در همایش نان کامل اظهار کرد: امروزه نان به دلیل توجه ویژه به تاثیر اقتصادی و خرده اقتصادهای جمعی بهعنوان تامین کننده انرژی و کالری شناخته میشود.
وی افزود: اهمیت سالمسازی نان همین میزان است که ایرانیان ۳۷ تا ۴۰ درصد از سرانه مصرفی جهان نان مصرف میکنند. این مصرف در روستا سرانه بیشتری را به خود اختصاص میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ۴۵ تا ۶۵ درصد کالری غذایی را نان تامین می کند. اظهار داشت: حدود ۳۷ تا ۴۵ پروتئین غذایی و ۸۰ درصد آهن مورد نیاز از نان تامین میشود.
وی ادامه داد: سرانه مصرف نان روبه افزایش است هر ایرانی بین ۱۸۰ تا ۳۲۰ گرم نان مصرف می کند که این نشان میدهد در ۲ و نیم وعده غذایی روزانه نان سر سفره موجود است.
زالی با بیان اینکه ایران جز کشورهای پرمصرف نان در دنیا است، گفت: بیش از ۷۰ درصد زمینهای کشاورزی و ۴۰ درصد از اراضی در اختیار کاشت گندم قرار دارد. باید کودهای سالم و آفات مناسب و مدرن سازی و مکانیزه سازی کشاورزی انجام شود تا منجر به رشد این اقتصاد شود.
نظر شما