کد خبر 219087
۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۶

سفرهای متعدد مقامات آمریکایی به پکن با وجود تنش‌ها بر سر جاسوسی چین در ایالات متحده

سفرهای متعدد مقامات آمریکایی به پکن با وجود تنش‌ها بر سر جاسوسی چین در ایالات متحده

آمارها نشان می‌دهد که مقامات بلندپایه آمریکایی در طول تابستان و به‌رغم گزارش‌های مستمر مبنی بر جاسوسی چینی‌ها در ایالات متحده، چندین سفر به چین داشته‌اند. این امر، انتقاداتی را در میان برخی تحلیلگران در پی داشته است.

به گزارش گروه بین الملل حیات؛ ایالات متحده در حالی به تلاش برای تعامل با چین از طریق دیپلماسی ادامه می‌دهد که اخیراً گزارش‌های متعددی مبنی بر جاسوسی‌ چینی‌ها در آمریکا منتشر شده است. در تابستان گذشته چندین مقام بلندپایه آمریکایی به پکن سفر کردند.

«برنت سادلر» پژوهشگر ارشد جنگ دریایی و فناوری پیشرفته در بنیاد هریتیج به شبکه فاکس نیوز گفت: سیاست فعلی واشنگتن ترکیبی از تعامل و رقابت است. نتیجه آن، مجموعه‌ای گیج کننده از سیگنال‌های ارسال شده به پکن است که در بهترین حالت سردرگمی ایالات متحده اما در بدترین حالت نشان دهنده ضعف و عدم تصمیم‌گیری است.

اظهارات سادلر در حالی بیان می‌شود که واشنگتن به تلاش برای تعامل با چین با دیپلماسی ادامه داده است و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده در اوایل ماه جاری (میلادی) با مقامات چینی در پکن و شانگهای دیدار کرد. رایموندو چهارمین مقام بلندپایه آمریکایی بود که پس از سفرهای جان کری، فرستاده ویژه در امور آب‌وهوا، جانت یلن، وزیر خزانه‌داری و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه در تابستان به چین سفر کرد.

این دیدارها با وجود افزایش تنش‌ها با چین، از جمله گزارش‌های متعدد از جاسوسی این کشور در ایالات متحده انجام گرفته است. در اوایل سال جاری، یک بالون در ارتفاع بالا که منشأ آن چین بود در سراسر آمریکای شمالی و مستقیماً بر فراز ایالات متحده به پرواز درآمد و قبل از سقوط در سواحل کارولینای جنوبی اجازه یافت از بخش‌های بزرگی از کشور عبور کند. این حادثه توسط ایالات متحده محکوم شد و بلینکن در آن زمان سفر برنامه‌ریزی شده به چین را به دلیل این بالون لغو کرد.

در یک مورد دیگر در اوایل این ماه، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) گزارشی منتشر کرد که در آن اعلام کرد، بیش از ۱۰۰ حادثه از سوی اتباع چینی را که تلاش می‌کردند به تاسیسات نظامی ایالات متحده نفوذ کنند، در حالی که خود را به عنوان توریست نشان می‌دادند، ردیابی کرده است

سخنگوی اف‌بی‌آی در واکنش به این گزارش به فاکس نیوز گفت: بزرگ‌ترین تهدید ضد جاسوسی بلندمدت علیه اطلاعات و مالکیت معنوی کشور ما از سوی چین است. دولت چین بدون توجه به قوانین یا هنجارهای بین‌المللی که اف‌بی‌آی آن را تحمل نخواهد کرد، درگیر یک کارزار گسترده و متنوع دزدی و نفوذ بدخیم است.

حتی ریموندو پیش از سفرش به پکن متوجه که ایمیلش توسط هکرهای چینی نقض شده است. اما او همچنین استدلال کرد که خطوط ارتباطی بین ایالات متحده و چین می‌بایست، باز بماند و تاکید کرد که قطع مذاکرات می‌تواند منجر به ارتباطات نادرست و حتی تشدید بیشتر تنش‌ها شود.

بر اساس گزارشی از شبکه ان‌پی‌آر، ظاهراً رئیس جمهور بایدن نیز در این سردرگمی نقش داشته است و کمی پس از موفقیت‌آمیز بودن سفر بلینکن به چین، رهبری این کشور را مورد انتقاد قرار داد.

 وی در ژوئن گفت: چین مشکلات اقتصادی واقعی دارد. و دلیل اینکه شی جین پینگ (رئیس جمهور چین) از زمانی که من آن بالون را با دو جعبه‌ پر از تجهیزات جاسوسی در آن هدف قرار دادم، بسیار ناراحت شد. بایدن همچنین بیان کرد: این چیزی است که برای دیکتاتورها مایه شرمساری بزرگ است، چراکه آنها نمی‌دانستند چه اتفاقی افتاده است.

این اظهارات خشم فوری وزارت امورخارجه چین را برانگیخت و مائو نینگ، سخنگوی این وزارت‌خانه بایدن را به نقض «پروتکل دیپلماتیک» متهم کرد.

بنابر گزارش ان‌پی‌آر، سخنگوی وزارت امورخارجه چین تاکید: [اظهارات رئیس جمهور بایدن] کاملاً بر خلاف واقعیات است و به‌طور جدی پروتکل دیپلماتیک را نقض می‌کند حیثیت سیاسی چین را به شدت زیر سوال می‌برد. این یک تحریک سیاسی آشکار است.

با این وجود، آنتونی بلینکن هفته گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با هان ژنگ، معاون رئیس جمهور چین دیدار کرد. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، دو طرف «یک گفتگوی صریح و سازنده داشتند که بر اساس تعاملات اخیر بین دو کشور برای حفظ خطوط ارتباطی باز و مدیریت مسئولانه روابط آمریکا و چین در سطح بالایی بود.

همچنین انتظار می‌رود که بلینکن قبل از پایان سال جاری (میلادی) میزبان وانگ یی، وزیر امورخارجه چین باشد در حالی‌که بایدن نیز در حال مذاکره برای دیدار با رئیس جمهور شی در پاییز در ایالات متحده است.

به گفته برنت سادلر، سردرگمی دیپلماتیک تنها با این دیدگاه تشدید می‌شود که ارتش ایالات متحده در حال حاضر به اندازه کافی قوی نیست تا بتواند به‌طور کامل با تهدید چین مقابله کند. اگر تعامل ایالات متحده با چین ضعیف انجام شود و با حضور نظامی قابل مشاهده پشتیبانی نشود، چین می‌تواند از آن به عنوان فرصتی برای اقدامات تهاجمی‌تر بهره بگیرد.

سادلر در ادامه استدلا کرد که بسیاری از این سیگنال‌های مختلط از همکاری اقتصادی آمریکا با چین ناشی می‌شود، که هر شرکت چینی قرار است به حزب کمونیست متصل شود. بنابراین، رهبران سیاسی باید اعتراف کنند که حزب کمونیست چین، یک بازار یا جامعه آزاد نخواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha