کد خبر 217992
۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۲

برگزیدگان ششمین دوره جشنواره ملی اشکواره حسینی انتخاب شدند

برگزیدگان ششمین دوره جشنواره ملی اشکواره حسینی انتخاب شدند

ششمین دوره جشنواره ملی اشکواره حسینی با انتخاب برگزیدگان برتر با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور به کار خود در آمل پایان داد.

 به گزارش گروه استان های حیات؛ اختتامیه ششمین دوره جشنواره ملی فرهنگی هنری اشکواره حسینی با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور، نماینده مردم آمل در مجلس، معاون سیاسی استانداری مازندران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با انتخاب و تجلیل از برگزیدگان برتر در سالن اجتماعات دانشگاه شمال آمل برگزار شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار داشت: در جهت ترویج فرهنگ حسینی نیاز به پرداختن با زبان هنر است و تثبیت این فرهنگ در جامعه باعث نابودی اهداف دشمنان می‌شود.

 وی با بیان اینکه استان مازندران ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه‌های مختلف به ویژه در بخش‌های علمی و فرهنگی دارد، اظهار کرد: این استان با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی چون برگزاری همایش بین‌المللی طالب آملی موفق به حفظ هویت‌های ایرانی و اسلامی شد.

وی با اشاره به برگزاری موفق اشکواره حسینی در ششمین سال عنوان کرد: در اجرای تولیدات فرهنگی باید فعالیت هنرمندان در جهت‌گیری ایرانی اسلامی با ابزارهای فرهنگ و هنر باشد. هنرمندان هر ایده، تفکر و آرمانی که باعث ماندگاری و تاثیرگذاری فرهنگ اسلامی می‌شود به کار ببرند.

معاون پارلمانی رئیس جهور ادامه داد: برگزاری اشکواره حسینی اقدامی در جهت ماندگاری حقیقت مطلقی به‌نام آموزه‌های دینی است همان‌گونه که اجدادمان از گذشته تا به امروز با برگزاری تعزیه یاد و نام امام حسین (ع) را زنده نگه داشتند؛ شعرای بزرگی همچون شهریار، فردوسی، حافظ و سعدی و غیره نیز همواره در مسیر حفظ آداب و فرهنگ اصیل ما موثر بودند.

وی اقدام عزت‌مندانه امام حسین (ع) را نمونه‌ای از یک اقدام مهم در جهت حفظ غرور ملت عنوان و مطرح کرد: ایران اسلامی هر چه از دوران دفاع مقدس تا به امروز دارد به‌خاطر نهادینه شدن و تثبیت فرهنگ حسینی است.

حسینی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ حسینی بیان کرد: قدرت‌های فرعونی و نظام سلطه که توانستند با ایجاد سیطره بر دنیا اموال آنان را غارت کرده و عده‌ای را به زور و فریب مرعوب خود می‌کنند این ابزارها را دارند ولی اگر کسی در مکتب حسینی تربیت شده باشد هم در مقابل ظالم می‌ایستد و هم از اعتقادات خودش دفاع می‌کند چرا که اهل علم و بصیرت است.  در جهت ترویج فرهنگ حسینی نیاز است با زبان هنر به موضوعات پرداخته شود.

امید خزر دبیر ششمین دوره جشنواره ملی فرهنگی و هنری اشکواره حسینی در این مراسم با بیان اینکه پنج کشور دنیا در این جشنواره حضور یافتند و آثار به دبیرخانه ارسال شد، اظهار کرد: در این دوره حدود 3300 اثر در شش بخش شعر، تئاتر خیابانی، عکس، رسانه، کودک و نوجوان، داستان کوتاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی با بیان اینکه در بخش تئاتر خیابانی با 23 گروه از 17 استان، 278 عکس از 21 عکاس و 300 اثر بوده، افزود: در بخش رسانه با 463 اثر در بخش گزارش، سرمقاله، مصاحبه، یادداشت از 13 استان، بخش داستان کوتاه با 502 اثر از 18 استان، شعر با 500 قطعه از 21 استان در دو سبک کلاسیک و سنتی به دبیرخانه آثار فرستادند.

خزر موضوعیت این آثار به اشکواره حسینی را امام حسین(ع)، فرهنگ عاشورایی، اربعین و مکتب حسینی عنوان و مطرح کرد: بخش کودک و نوجوان با ورود پنج رشته به عنوان بخش ویژه در رشته‌های سرود گروهی، دکلمه خوانی، شعرخوانی، مقاله‌نویسی بوده است.

دبیر ششمین دوره جشنواره ملی اشکواره حسینی گفت: امسال با تلاش‌های زیاد  ششمین دوره برگزار شد و انتظار بر ثبت دائمی دبیرخانه با استقرار دائمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا هفتمین دوره آن به شکل بین‌المللی به اجرا درآید.

احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در مراسم برگزاری این برنامه را با نگاه بین‌المللی عنوان و مطرح کرد: تلاش زیادی بر برگزاری این جشنواره انجام شد که جایگاه  اهمیت فرهنگ عاشورایی به نسل جدید نشان داده شود.

وی با تاکید بر اینکه امروز موثرترین ابزار برای ماندگاری فرهنگ عاشورایی استفاده  ابزار هنر است، اظهار داشت: امیدواریم بستر لازم در جهت پویایی هنرمندان نسبت به اشاعه فرهنگ مکتب عاشورایی از سوی دستگاه‌های اجرایی و متولی امر ایجاد شود.

روح‌الله سلگی معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران در این مراسم با بیان اینکه جایگاه مازندران به عنوان دیار علویان شناخته شده است و از یک‌هزار و دویست سال پیش به مکتب عاشورایی و امام حسین(ع) علاقه داشته و دارند، بیان کرد: این استان به سه دلیل در جایگاه ویژه به لحاظ توجه به مکتب فرهنگ عاشورایی قرار می‌گیرد. 

وی افزود: دلیل اول واقع شدن خاستگاه تشیع در این استان، وجود تمام فضایل مکتب عاشورایی در تبرستان و مهمتر اینکه با وجود هجمه‌های معاند بر فرهنگ عاشورایی سال‌های سال بر کشور به ویژه بر مازندران بوده است.

سلگی با تاکید بر اینکه فرهنگ عاشورا با گذشت یک‌هزار و چهارصد سال حفظ مانده است اگرچه امروز بیش از همه به معیار امام حسین(ع) نیاز است، عنوان کرد: به اهتزاز درآمدن پرچم ثارالله بیش از همه باید به نمایش درآید که هنرمندان می‌توانند با زبان هنر به نشر  فرهنگ عاشورایی بپردازند.

 در بخش رسانه، در گزارش‌نویسی محبوبه فرامرزی از روزنامه شهرآرا_ استان خراسان رضوی، فائزه قره‌پور از خبرگزاری ایسنا- استان آذربایجان شرقی، عاطفه اسماعیل‌منش از خبرگزاری فارس- استان خوزستان رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و سعیده دبیری‌نژاد از روزنامه دریا- استان هرمزگان شایسته تقدیر شد.

در بخش سرمقاله و یادداشت‌، علی ابراهیمی گتابی از خبرگزاری بسیج- استان مازندران، غلامرضا بنی‌اسدی از روزنامه شهرآرا- استان خراسان رضوی، رقیه توسلی تالارپشتی از پایگاه خبری چامه شمال- استان مازندران اول تا سوم شدند؛ در بخش مصاحبه و گفتگو هیئت داوران هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه اول ندانست اما رتبه دوم از آن سمیه مصور از خبرگزاری ایمنا- استان اصفهان و رتبه سوم به امید حسینی نژاد از روزنامه شهرآرا- استان خراسان رضوی تعلق گرفت.

در بخش دوم داستان کوتاه مریم خراسانی مطلق از استان خراسان رضوی  (مشهد مقدس)، زهرا فهیمیان از استان مازندران(بابل) و مسعود صفری از استان اصفهان رتبه‌های اول تا سوم و عابدین زارع از استان فارس مصطفی توفیقی از استان خراسان رضوی (مشهد مقدس) شایسته تقدیر شدند.

در بخش تئاتر خیابانی؛ در بخش کارگردانی کسی حائز رتبه نشد اما رها شکوهی برای نمایش یحیی و ترلان، سما کابلی برای نمایش خاک شیرین شایسته تقدیر شدند؛ همچنین برای بهترین بازیگر زن کسی حائز رتبه نشد اما رها شکوهی برای نمایش یحیی و ترلان، معصومه عموری برای نمایش به نام پدر و بازیگر مرد، سید محمد موسوی برای نمایش خاک شیرین، محمدمهدی شریف برای نمایش خاک شیرین، غلامرضا جوکار برای نمایش به نام پدر منتخب جشنواره شدند و سید اسماعیل حسینی برای نمایش پایان در شروع نقطه صفر و موسی مرادی برای نمایش سراب شایسته تقدیر شدند.

برگزیده طرح و ایده نیز سید مهرداد کاوسی حسینی برای نمایش طومار آب بوده است.

در بخش موسیقی کسی حائز رتبه نشده است. ایمان سلیح برای نمایش به نام پدر، نامی ایمن برای نمایش یحیی و ترلان دوم و سوم شدند.

برگزیده طراحی و فضاسازی رها شکوهی برای نمایش یحیی و ترلان و در بخش پوستر سید مسعود ساداتی برای نمایش خاک شیرین، نگاه ویژه به جهت پرداختن به مسائل و مشکلات زنان جامعه به نمایش من یک زنم به احترام حسین پور بودند.

در بخش ویژه جشنواره یعنی کودک و نوجوان؛ در بخش پادکست صدف صفری نفر اول_ابتدایی، آویسا نیاکانی_نفر دوم ابتدایی، سارا خسروانی_ ابوالفضل فتاحی_ فاطمه زهرا امامی نفر سوم مشترک_ ابتدایی و آناهیتا علیپور شایسته تقدیر شده؛ متوسط اول نیز محدثه نقی تبار_ اول، زهرا حق پناه_ دوم، شیوا نصیری_ هستی ذوالفقاری_ سوم مشترک، ثنا فضلی شایسته تقدیر، در امر قصه گویی_ ابتدایی فریماه علیزاده_ نفر اول، فاطمه رسولی ملکشاه_ نفر دوم، پرنیان نورانی_ سوم، هانیه صالحی_ شایسته تقدیر، متوسط اول محمد مهدی مرادی _ نفر اول، ستاره تقی تبار_ دوم، باران رضایی زاده و السا یزدانیان سوم مشترک منتخب شدند.

در رشته گزارشگری_ مقطع ابتدایی کسی حائز رتبه نشده اما هانیه پور علی_ دوم، آرزو ادبی_ ماهان حسنی_ سوم مشترک را از آن خود کردند و متوسط اول فاطمه آشکارگر_ نفر اول، معصومه باوندی_ نفر دوم، سونیا کاظمی_ نفر سوم، معراج زارع _شایسته تقدیر بودند.

در رشته شعر و دکلمه مقطع ابتدایی تبسم قربانی نفر اول، بهنیا  رضایی_ دوم، ضحا سیف الله پور_ نازان علیپور_ فاطمه پاشا زانوسی_ سوم مشترک، نیایش رضاپور_ شایسته تقدیر شدند. 

متوسط اول نیز همتا ذبیحی_ نفر اول، زهرا مهدی نژاد_ نفر دوم، هستی فتاحی_ ترنم سمیع تبار_ سوم مشترک شدند.

برگزیده‌های بخش عکس نیز مجید خالقی مقدم از اردبیل، جاوید خدمتی از اردبیل، ساسان جوادنیا از تالش نفر اول تا سوم و  زهرا استادزاده از قم و محسن کابلی از گرگان، داریوش منصوری از آمل شایسته تقدیر شدند.

در بخش پایانی یعنی شعر حسن خسروی وقار از قم، مریم خراسانی مطلق از مشهد، عاطفه جوشقانیان از قم، زهرا صالحی از اصفهان، سجاد روانمرد از لرستان، فاطمه بیراوند از خرم آباد، میثم داوودی از قم، مجتبی خرسندی از قم حائز رتبه شدند و در بخش ویژه بومی مازندران حسین کاظمی از محمودآباد، افسر امیرصادقی از آمل، اقدس خیرالله پور رتبه جشنواره را از آن خود کردند و آناهیتا صالحی نوجوانی که شایسته تقدیر این بخش شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha