کد خبر 147747
۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱

به مناسبت ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی (ره)

عالمی بزرگ،مجاهدی نستوه و انسانی وارسته

عالمی بزرگ،مجاهدی نستوه و انسانی وارسته

برادران! شما این اوراق را قبل از مرگ من نمی‌خوانید. ممکن است پس از من بخوانید در آن وقت من نزد شما نیستم که بخواهم به نفع خود و جلب نظرتان برای کسب مقام و قدرتی با قلبهای جوان شما بازی کنم. من برای آنکه شما جوانان شایسته‌ای هستید علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید. و از خداوند غفور می‌خواهم که شما را به راه مستقیم انسانیت هدایت کند و از گذشته ما و شما با رحمت واسعه خود بگذرد. شماها نیز در خلوتها از خداوند همین را بخواهید، که او هادی و رحمان است*.

دوران کودکی روح الله و شهادت پدر
به گزارش پایگاه خبری حیات ، آفتاب همیشه بعد از سحرگاهان طلوع می کند ولی گویا طلوع آفتاب انقلاب اسلامی در سحرگاه 20 جمادی الثانی (1320 ق) رخ داده است. تولد آخرین فرزند خانواده مصطفوی با میلاد کوثر نبوی همزمان شد. او را روح الله نام نهادند و مرحوم سیدمصطفی پدر بزرگوار ایشان  که تحصیلات خود را در زادگاهش شروع و در نجف و سامرا به کسب معارف الهیه ادامه داده بود در زمان میرزای شیرازی در زمره ی علما و مجتهدین آن عصر قرار گرفت و از نجف که بازگشت زعامت اهالی خمین را عهده دار شد و به مبارزه با تجاوزات و تعدیات ظالمان پرداخت.
سید مصطفی در شهر خمین با ایجاد جلسات معارف اسلامی به آگاه ساختن توده ی مردم، اقدام کرد و سرانجام روزی در راه خمین و اراک به دست عده ای از ظالمان زمان که بیدادشان دل توده مردم را خون کرده بود و سید مخالف و مانع آنها بود، شهید شد. امام (ره) در 5 ماهگی یتیم شد و بعد از شهادت پدر تحت سرپرستی عمه و مادر و دایی مهربانش پرورش یافت. امام تحصیلات مقدماتی را در خمین نزد «میرزا محمود» شروع کرد و در «مکتب ملا ابوالقاسم» و مدرسه جدید التاسیس «احمدیه» آن دیار ادامه داد. در سن 15 سالگی تحصیلات فارسی آن روز را به اتمام رسانید و نزد برادر بزرگش مرحوم آیت الله پسندیده، صرف و نحو و منطق را شروع کرد و تا سال 1338 ه. ق از محضر ایشان بهره ی کافی برد.

ورود به حوزه علمیه و مهاجرت به قطب علما
در سن 19 سالگی هنگامی که 14 سال از وفات مادرش می گذشت، بواسطه ی روح تشنه و جستجوگرش راهی حوزه علمیه اراک شد که از حوزه های بزرگ دینی به شمار می رفت و تحت زعامت و سرپرستی موسس حوزه علمیه قم مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی که از مجتهدین حوزه علمیه نجف اشراف و از شاگردان برجسته ی حوزه درس مرحوم میرزای شیرازی بود، اداره می شد. در سال 1340ه. ق آیت الله حائری یزدی به درخواست علمای بزرگ شهر مذهبی قم از اراک به این شهر قم مهاجرت کرد. امام نیز به قم سفر کرد و در محضر آیت الله حائری یزدی پایه های علمی و مبانی فقهی و اصولی را تکمیل کرد و در محضرت آیت الله شیخ علی اکبر یزدی (معروف به حکیم) در علم هیات مهارت یافت.

استادی در محضر استاد دگر
امام (ره) از استاد و مراد خود «آیت الله شاه آبادی» متون مختلف عرفان، حکمت و فلسفه را فراگرفت و خود را در دریای علوم اسلامی غرق کرد. در سال 1345 ه. ق سطوح را به پایان رسانید و به درجه ی اجتهاد نایل شد در سال 1348 ه. ق با دخت مکرمه ی مرحوم آیت الله آقای حاج میرزا محمد ثقفی تهرانی ازدواج کرد و ثمره این ازدواج دو پسر و سه دختر بود. امام (ره) در سال 1347 ه. ق در حالی که فقط 27 سال داشت تدریس فلسفه را آغاز کرد. سپس در سال 1364 ه. ق همزمان با ورود آیه الله بروجردی به قم به تدریس علوم منقول و خارج فقه و اصول پرداخت قبل از آن مدتی به تدریس (سطوح) اشتغال داشت و کتابهای فقه و اصول را با بیانی شیوا و رسا برای طلاب و فضلا شرح و بسط می داد.

یک روح سرکش ظلم ستیز
امام خمینی از همان اوان جوانی، مبارزات سیاسی خویش را علیه ظلم و جور آغاز کرد و چندین بار تبعید و زندانی شد و بالاخره در12 بهمن 1357 پس از سال ها تبعید به وطن بازگشت و تا سال 1368 ، هدایت جامعه را بر عهده داشت.در این سال فراموش ناشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران،امام خمینی (قدس) پس از سالها مبارزه در راه حق و ستیز دائم با استکبار جهانی، در شامگاه 13 خرداد به ملکوت اعلی پیوست و جهان اسلام در ماتم بزرگترین، شجاع ترین و آگاهترین مرجع و رهبر اسلام ماتم زده و عزادار شد. میلیون ها نفر عزادار و شیفته ی امام (ره) در 15 خرداد در مصلای بزرگ تهران گرد آمدند و با پیر و مرشد خویش وداع کردند.

روز وداع
سرانجام در یک وداع تاریخی و بی نظیر که از صبح 16 خرداد بعد از اقامه نماز به امامت مرحوم «آیت الله العظمی گلپایگانی» (رحمه الله) ملت مسلمان و عزاداران ایران با غم و اندوه وصف ناشدنی به دنبال پیکر مراد خویش تا بهشت زهرا حرکت کردند و بعد از ساعت ها تاخیر که به علت ازدحام بیش از حد مردم بوجود آمد بود، سرانجام در ساعت 16:30 بعد از ظهر پیکر پاک و مطهر امام (ره) به خاک سپرده شد و مقصد ایشان در کنار تربت شهدا میعادگاهی برای تجمع عاشقان و دوستداران ولایت و شفیتگان انقلاب اسلامی شد.

پس از ارتحال امام خمینی (قدس)، امت شریف و همیشه در صحنه ایران اسلامی، هر ساله با وحدت و یکپارچگی مثال زدنی که ثمره عمری تلاش، مبارزه و مجاهدت امام (ره) برای استقلال و آزادی و آبروی این ملت بوده است ، به تجدید میثاق با آرمان های بلند این رهبر فرزانه و عظیم شان جهان اسلام می پردازند. 

*صحیفه امام خمینی،جلد21، صحفه 411


مآخذ:
1. پرتال جامع امام خمینی( ره).
2. موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره).
3. باشگاه خبرنگاران جوان؛ نگاهی کوتاه به زندگینامه امام خمینی(ره).
4. دفتر حفظ و نشرآثار آیت الله العظمی خامنه ای.
5. پایگاه خبری حوزه، برجستگی های شخصیت امام(ره)
6. سایت جامع امام خمینی، سید روح الله خمینی.

برچسب‌ها